bugün

piri reis'in hazineleri adlı kitabın yazarıdır.

metin soylu
truva yayinlari , arka yüz;

türk ve dünya denizcilik tarihinin sembol isimlerinden piri reis'in, ardında bıraktığı sır perdesi aralanıyor. kitabı bahriye'nin yazarı, ünlü 'dünya haritası'ın çizeri ve birçok denizcilik başarısının sahibi piri reis, neden osmanlı devleti'ne yıllarca başarıyla hizmet ettikten sonra 80'li yaşlarında idam edildi. idamında, kanuni sultan süleyman ve hürrem sultan'ın etkisi neydi? dünya haritası'nda kullandığı ve ta sümer uygarlığına dayanan işaretler ve renkler ne anlam ifade ediyordu? haritada bulunan garip yaratıkların ve piri reis'in yaptığı seyahatlerin sırrı neydi? piri reis, haritasında dünyanın merkezi olarak gösterdiği mısır'da ne aradı? haritasının süleyman peygamber ile ilgisi neydi? piri reis, kitaplarında bahsettiği hazinesini ne yaptı?

piri reis'in hazineleri'nin yazarı metin soylu, yukarıdaki soruların, cevaplarının peşine düşüyor. bunu yaparken de bahsedilen dönem ve alanda uzman tarihçilerin, denizcilerin, ilahiyatçıların ve bu konuyla ilgili devlet kurumlarının rehberliğine başvuruyor. elde ettiği verilerle, büyük türk denizcisinin hayatını merak eden okuyucuya ışık tutuyor. kitapta piri reis hakkında kamuoyunda çok az bilinen veya hiç bilinmeyen birçok konuda bilgiler veriliyor. piri reis'in hazineleri, bu büyük türk denizcisinin başarılar, gizemler, keşifler ve maceralarla dolu hayatını merak eden okuyucular için elden düşürülmeyecek bir eser olma niteliğinde.
Piri Reis Haritası'ndaki müthiş sır!

Araştırmacı - Yazar Metin Soylu, Amerika NASA Uzay Araştırmaları Merkezi, Piri Reis haritasından yola çıkarak tüm dünyadaki koordinatları yeniden hesapladı” dedi

“Piri Reis Haritası’nın Şifresi” kitabının yazarı Metin Soylu, Amerika NASA Uzay Araştırmaları Merkezi, Piri Reis haritasından yola çıkarak tüm dünyadaki koordinatları yeniden hesapladı” dedi.

Bir televizyon programına katılan Soylu, “Piri Reis’in haritasını tümevarım metodu ile eski haline getirdim. Bu çalışma sonrasında gördüğüm manzara korkunçtu. Çünkü Piri Reis’in çizdiği eser bir harita değil adeta bir fotoğraflama tekniği ile çizilmiştir. Bu konuyu 14 Ekim 1999 tarihinde Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Amerika NASA Uzay Araştırmaları Merkezi’ne gönderdim. Piri Reis’in haritasına göre dünyanın yeni görüntüsü Geoid modelinden de çok ötede bir çizimdir. Buna göre savaşlarda nokta atışı denen bir detay var. Yani dünya yuvarlak olarak kabul edildiği için nokta atışı yapılırken sapmalar meydana geliyor. Ancak Amerika NASA Uzay Araştırmaları Merkezi, Piri Reis’in haritasından yola çıkarak yeni bir dünya modelinin farkına vararak dünya üzerindeki tüm yerleşim yerlerinin koordinatları yeniden hesapladılar. Çünkü tüm ülkelerin koordinatları yanlıştır. Askeri savaşlarda nokta atışında bu yüzden sapmalar oluyor. Amerika 1.Körfez Savaşı’nda Irak’ı nokta atışlarındaki hatalar sebebi ile ele geçirememişti. Ama şimdi 21 günde hatasız nokta atışları ile Irak’ı ele geçirmeyi başardılar. Piri Reis’in haritası yalnızca bir tarihi eser değildir. Uluslararası askeri stratejik bilgileri de içermektedir” dedi.

iHA
araştırmacı yazar.

görsel