bugün

Guzel baslik hayatin ozetidir karnin acken dusunemezsin tipki yunanlilarin can sikintisinden felsefe yi gelistirmesi gibi.
Guzel baslik hayatin ozetidir karnin acken dusunemezsin tipki yunanlilarin can sikintisinden felsefe yi gelistirmesi gibi.
işletme derslerinin göz bebeği olan konu.
merkezi yönetimin bu ihtiyaçları gidermesi veyahut gidermesine yardımcı olabilecek kaliteli bir eğitim sunması sonucu ütopik duran mutlu ülke/dünya'nın gerçekleşmesi imkansız değildir, kişi ahlaki açıdan da üstün olur saygılı olur, insan olur.
ilk öne süren john stuart milldir.

(bkz: in defence of happy pigs)

''it is better to be a human being dissatisfied than a pig satisfied; better to be socrates dissatisfied than a fool satisfied"
30 puanlık final sınav sorusu.
potansiyel kpss sorusudur.
endustri orgut psikolojisi dersinde ogrendigim bes basamakli motivasyon kuramidir. olayi su bes basamak var ilk basamak olan fizyolojik ihtiyaclarini karsilamadan ikinci basamaktaki guvende hissetme ihtiyacini karsilayamazsin. bu her basamak icin boyle. ilk basamaktaki fizyolojik ihtiyacini karsiladigin zaman da guvende hissetme ihtiyacini karsilamaya motive olursun. bu da her basamak icin boyle. boyle seyler.
3. Dünya ülkelerinde iflas eden teori.

Karnını doyuran adamın sıradaki ihtiyacı barınmadır. Yurdum insanı köpek bağlasan durmaz eve kiraya çıkıp bu ihtiyacını es geçerken, 2 bin liralık telefonları teneşir vadeli alarak teoriyi yerle bir etmiştir.
gerçekten doğru teori.

seks kısmı eksiğini her zaman hissetmeme rağmen her hissettiğimde, her bir arkadaşım komşum bir kızla birlikte olduğunda hırslanıp öbür basamaklarda devasa başarılı oldum. ama gariptir geçmiyor o istek. ben de istiyorum. tipsiz miyim hayır. boy pos evet. para bok. neden yok peki? düşününce insanlara yalan söyleyememek bi insana değer verip o pozisyona getirmeye çabalamayı istememek ve son anda iğrenmek sebep zannedersem. garip ama hep hissediyorum eksikliğini. keşke olsa diyorum. ama uğraşamıyorum bi türlü. kısacası ne birine eyvallahım olsun ne de eyvallah bekleyeyim.
Doğruluğuna kesinlikle inandığım hiyerarşidir, beş basamaklidir hedef en üst basamağa ulaşmaktır.
Temel ihtiyaclardan baslar ve en tepede "kendini gerçekleştirmek" maddesi yer alır. O da her yiğidin harcı değil.
Doğru olduğunu her daim gördüğüm hiyerarşidir.
pskoloji temelli bir durumdur. bu pskiloji temeli sosyolojik açıdan çok kıymetlidir.

türk psikoloji ise ilk basamağı tamamladıktan sonra ( Açlık, susuzluk,cinsellik) , direk kendini gerçekleştirme noktasına geçer.
Doğru bir teori. Biz kaçını gerçekleştiriyoruz diye bir baktığımda. Sadece bir, iki tanesi sanırım.
Suriyeliler için geçerli olmayan teori. Adamların yatacak yeri, yemeği yok boyuna seks yapıyorlar. Zaten korunmak hak getire. Türkiyede dogan suriyeli çocuk sayısı istatistiğine bakilarak anlaşılabilir durum.
Dikkate alınandır.

3.maddeyi atlamaya çalışıyorum olmuyor.
araya bir yere hesabında 50000 tl birikesiye kadar ölü taklidi yap basamağının eklenmesi gereken hiyerarşi.
Değişik hocamızın sınavda kesin sorarım diyip sormadıgı ve beni hayal kırıklığından öldüren teori.
görsel
Kişisel durum tanımı : En zor level olan 3.leveli geçemediğimden takılıp kaldığım piramit.
Ülkece en fazla 2. Basamakta takılı kaldığımız hiyerarşidir. Zira sevişemiyor ve rahat yürüyemiyoruz.
15 temmuz sonrası allak bullak olan hiyerarşidir. Şöyle ki
1. Sırada fizyolojik ihtiyaçlar gelmektedir. 15 temmuz ve sonrasında ortaya çıkan ekonomideki sıkıntılar nedeniyle birçok kişi temel gereksinimlerini karşılama noktasında sıkıntı içine girmiştir. Ki bu hiyerarşide bir basamak atlanmadan diğerine geçilmez.

2.sırada güvenlik ihtiyacı gelmektedir. Artan terör olayları, bölgedeki savaşlar, tehlikenin nereden geleceğini kestirememe insanların kendilerini güvensiz hissetmelerine neden olmaktadır.

3. Sırada ait olma, sevme seçilme gelmektedir. Birçok kişi inandığı değerleri sorgulama, sevdikleriyle arasındaki görüş farklılıklarının ortaya çıkması gibi etkenlerle bu sırada da sıkıntı yaşamaktadır.

4. Sırada saygı saygınlık gelmektedir. Hem kamu hem de özel sektörde birçok kişi işini kaybetmiştir. Örneğin çok üst derecede görevli biri işinden olduğunda bu sıradaki tüm yeterliliğini kaybetmiştir.

5. Sırada ise bilme anlama gelmektedir. Özellikle geçim kaygısı etkili olduğundan bu noktadaki birçok gayretini daha çok hayatta kalma mücadelesine dönüştürmüştür.

6.sırada ise estetik vardır. Bu noktaya hiç değinmeyelim. Çünkü karnını doyuramayan bir kişi buraya hiç ulaşamayacaktır.

En son ise kendini gerçekleştirme vardır. Eğer kişi bu noktaya geldiyse zaten ya bu ülkede yaşamıyordur ya da tuzu kuru az sayıdaki kişiden biridir.
Temel ihtiyaçlar
1. fizyolojik ihtiyaçlar
2. güvenlik ihtiyacı
3. ait olma
4. saygı, saygınlık
üst düzey ihtiyaçlar
5. bilme anlama ihtiyacı
6. Estetik değer ihtiyacı
7. kendini gerçekleştirme.
Tamamen katıldığım bir teori. Mesela ben açken diğer hiçbir ihtiyacımı karşılama gücü bulamıyorum kendimde.