bugün

bim ve a 101 de sıkça rastlanır.
Vs rafın arkasından ürün alan milletimiz.
marketlerde izlenen pazarlama stratejilerinden en genel olanıdır zannımca. Ayrıca sürekli ürünlerin yerini değiştirmek, farklı ürün gruplarını aynı anda indirime sokmak, girişi ve çıkışı farklı kapılardan yapılarak tüm reyonların önünden geçilmesini sağlamak, "x kartınız var mı?" diye sorup sanal avantajlar yaratarak müşteriyi alışverişin avantajlı olduğu fikrine itelemek gibi kandırmacalardan bir tanesidir. Bana göre en dürüst ve win-win mantıklı strateji son kullanma tarihi yaklaşan ürünler için ayrı reyonların olması ve orada indirimli satılmalarıdır. Ayrıca Barcelona'da gördüğüm bir uygulama da son kullanma tarihine 1-2 gün kalan ürünlerin ihtiyaç sahipleri için ücretsiz alınmak üzere belirli noktalarda "satılması" idi.
orospu çocukluğunun bimcesi.
sadece market çalışanlarının bildiği için rafın arkasından almalarının nedenidir.
iyi niyetlilere bayatları kakalamak içindir.
skt' si gelen ürünleri bir an önce tüketilmesini sağlamak içindir. rafın arkasından ürün alınarak sorun çözülür.
fifo olarak bilinen yöntemdir.*
gayet normaldir. siz de tüketim tarihinizi hesap edip ona göre bişeyler alabilir. böylece israfı ve doğayı korumaya yardımcı olabilirsiniz.

sbagdan son derece şaşırtıcı ve göz yaşartıcı inciler... ben neymişim be abi.. duyarlı vatandaş...
marketlerin raflarına eski ürünlerin konması bim veya başka firma değil tüm firmaların hepsinin yaptığı bir olay. örneğin büfeye bile gitseniz gelen kolanın yerleri değiştirilir.

eski ürünler öne yeni gelenler arkaya atılır, racon böyle. çünkü elinde kaldığı zaman, bazı ürünler yenisiyle değiştirilmiyor. vatandaşın, burada yapacağı olay uyanık davranarak, hangi ürünü alırsa alsın son kullanma tarihine bakıp alması hayrına olacaktır.
"dostum orospu çocukluğu demişsin ama bu bildiğin fifo" naraları attırır insana.
ilk giren ilk çıkar yöntemi olan bu hareket bir stok kontrol yöntemidir. (bkz: fifo)
Markette çalıştığım ilk zamanlar sağlam fırça yediğim market kuralı. marketlerde taze ekmekleri en alt rafa koymak gibidir. Çünkü herkes göğüs hizasında raftan ekmek alır kimse eğilip en alttan ekmek almaz. orta raf bitince alt raftakiler orta rafa çıkarılır.