bugün

nerede eğitim yuvası, nerede insana faydalı bir öge var yok edilmeye çalışılıyor.

pıtırak gibi olur olmadık her yerde açılan, akademik kadrosu,alt yapısı olmayan tüm üniversitelerin açılmasına karşıyım.fakat bu bahsi geçen yerler açılmış zamanın da masraf yapılmış,milli servet harcanmış,insanlar eğitim almaya başlamış,işlerlik kazanmış.kapatılması külliyen zarar.

tanım;detaylıca neler olduğunu öğrenmeyi,görmeyi gerektiren durum ve sorgulanması gereken kararlar.
Yetmez ama evet. Bunlarla sınırlı kalmamalı. Üniversitesi olan iller 40'a falan inse iyi olur. Bayburtta falan üniversitenin ne işi var amk?
Merkez nüfusu 10.000 küsür olan ilde üniversitenin ne işi var. Sonra okuyanlar ümitleniyor üniversite mezunuyum diye. Üniversite Ders demek değil ki sadece arkadaşım. Binadan ibaret olmaması lazım üniversitenin.

Tunceli'de okudu arkadaşım sabah akşam okey sonra.

Üniversite kültürüdür ayrıca o şehrin. Elbette her yerin ayrı bir kültürü var ama. Tunceli var. istanbul var. Ağrı var izmir var. Bolu, Muğla var Diyarbakır var.

illa üniversite açacak iseniz büyük medeniyet görmüş geçirmiş illere bir kaç tane daha açın. Tunceli'de üniversite okuyorum diyeceğine Diyarbakır'da okuyorum desin. Karaman'da okuyorum diyeceğine Konya'da okuyorum desin. I

Ama diğerlerini demesin.

Dolayısıyla bu sebeplerden ötürü kapatılmasından yanayım. Sadece bu illerin değil. Kırşehir'de Karaman'da Muğla'da vs.

Burada görülmeyen şey öğrencilerin sırtından paranın dolaşmasının amaçlanması. Sonra gariban ana babalar üzülüyor...
yozgat lı yazar söylemidir.