bugün

bazı kişilerin laiklik derken, devlet işlerinin dinden sıoyutlanmasından çok kendini, sözlerini, saygısını dinden soyutlamak olarak algıladığını farketmemden kaynakllanmış başlıktır.laiklik benim gözümde dinin devlet işleri gibi bir sürü entrikaya sebep olabilen bir alana uygulanamaycak kadar kutsal oluşundan ayrımı esas gören bir ilkedir; ancak bazı insanlar bunu tam tersi algılayarak türkiye'de özellikle yaygın olan islamiyete ve onun getirmiş olduğu esaslara, bu esaslara uyana saygısızlık yapınca laik olcaklarını düşünmekteler ve böylelikle düştükleri yobazlıkta sürünmekteler.
(bkz: yobazlık)
atamızın ilkelerini anlamadığımız aşikar.. işine geldiği gibi yorumlar oldu herkes bu ilkeleri hangi ilkenin ne anlam ifade ettiği konusunda bilgi sahibi olmayanların yanlış yorumladığı ilkedir görüşündeyim.. ilkolkuldan bu yana öğretim kurumlarında laikliğin din ve devlet işlerini birbirinden ayıran ilke olduğunu öğrendik.. laikliği din düşmanlığı gibi görmek hatadır..
Din sömürsün, istismar etsin yine de aldanma..
laiklik islamiyete ve esaslarına kesinlikle saygısızlık değildir aksine dini hoş görüyü içinde barındırır.bize okullarda öğretildiği gibi din ve devlet işlerinin ayrılması şeklinde tanımı yapılan atatürk ilkesidir. oldukça tartışılan bi ilke; çünkü bazı yobazlar kendi amaçalrını, entrikalarını yerine getirmeye çalışırken önlerine laiklik engeli çıkınca hemen ilkeyi kendilerine göre tercüme edip 'laiklik dinimize saygısızlıktır, din elden gidiyor' şeklinde milleti ayklandırmışlardır. laiklik bu ülkede nekadar din yaşanıyorsa hepsine saygılıdır ve bunların bir arada yaşanabilmesi için hoşgörüyü sağlayan altı temel ilkemizden biridir. ve dini duyguların kolaylıkla istismar edilebildiği ülkelerde kesinlikle ve kesinlikle uygulanması gereklidir. uygulanmadığı takdirde ülke toprakları üzerinde yaşayan halk için ağır sonuçlar doğurması kaçınılmazdır.
güncel Önemli Başlıklar