bugün

kişinin kültür düzeyi ve karakterinin en iyi test edilebileceği ortamın içki, özellikle de rakı sofrası olması, düzgün katılımcının ne kadar içerse içsin sapıtmaması, seviyeyi düşürmemesi, sululuk yapmaması, kişilğinde sarsıcı değişiklikler gözlemlenmemesi.
böyle sofralarda rakı genelde çay bardağı ile içilir.
rakı sek içilir hadi sek çok acı diyorsanız içine buz atılarak içilir. ve teoman hünal'ında dediği gibi rakı kısa kollu gömlekle içilir.

"markaları böylece özetledikten sonra, gelin rakımızı bardağa doldururken, küçük bir hesap yapalım. şimdi 45 derecelik bir rakıyı su ile karıştırdığınızda, bardağınızdaki beyaz renk almış olan sıvı 20-22 dereceye düşmüş oluyor. bunun üzerine bir de her yudumdan sonra ağzınıza su doldurduğunuzu hesaplarsak, içtiğiniz rakı neredeyse 10 derecelik bir içki haline gelmiş oluyor. bu da, karşınızda oturan karınızın muhtemelen içmekte olduğu beyaz şaraptan dahi daha hafif bir içki demektir. onun için siz gelin, hiç değilse rakıdan sonra içtiğiniz sudan vazgeçin. hem size, hem rakıya, hem de rakı sert bir içki olduğu için beyaz şarabı tercih etmiş olan karınıza karşı ayıp olmamış olur. ben rakıyı sadece buz ile içmekten hoşlanıyorum. yanında da (susamadıkça) ayrıca su içmiyorum. bunu bazen yadırgayanlar olabiliyor. örneğin rakı servisi yapan garsonlar, genellikle rakıya koymak üzere getirdikleri suyu, rakıma su konulmasını engellemek için bardağın ağzını örttüğüm elimin üzerine döküyorlar. bu yüzden rakı içeceğim zamanlar kısa kollu gömlek giymeyi tercih ediyorum."
teoman hünal.