bugün

evimizin bahçesinde, havuz kenarında, üniversite kampüsünde veya piknik alanlarında başı boş köpeklerle hepimiz karşılaşmışızdır.
sadece de köpekler de değil. bazı kızlar kedilerden dahi korkabiliyorlar. *
veya sağlık açısından hayvanların girmemesi gereken yerler olabilir.

bu gibi durumlar için köpek kovucu cihazlar mevcuttur. bu köpek kovucu cihazlar insan kulağının duyamadığı ultrasonik ses dalgaları yayarak köpekleri ortama yaklaştırmıyor ve o ortamdaki insanları da rahatsız etmiyor.

avrupa'da bir numara olan weitech markasının kedi kovucu, köpek kovucu, tilki kovucu ve sansar kovucu cihazlarının türkiye temsilciği sayfasına http://www.kedi-kopek-kovucu.com adresinden ulaşılabilir.

alakalı olarak:

(bkz: kuş kovucu)
işe yarayan köpek kovucudur. bizzat ben test ettim.
çevremdeki insanlar üzerinde test ettiğimde ya duymadıkları ya boğuk bir ses var dedikleri fakat benim, yaydığı frekanstaki sesi oldukça keskin bir şekilde duyabildiğim cihazdır.

yoksa??!
kopekler insanlara gore daha yuksek frekansli sesleri duyabildigi icin sadece onlari rahatsiz ediyor.

bizim icin ayni etkiyi yaratabilecek ve duyabilecegimiz ses ornegi icin
http://www.youtube.com/watch?v=BX7Ar3Z-oTo videosu denenebilir.
insan kulağına tutulunca kulak çınlaması yapan alet. denenmemesi tavsiye edilir.
köpekleri metrelerce uzaklıktan bile uyarabiliyor. * Fakat; lütfen masum köpeklerde uygulamayınız.
bisiklete binenlerin gidonlarında bulundurmaları gereken alet. şehir içi yolcuklarda aniden bastıran, şehirlerarası yolculuklarda sürü halinde bastıran köpekleri bertaraf etmekte birebir.
işe yarayıp yaramadığı konusunda hala emin olunamayan araç.
Marka olarak dazer ve tokyonun tavsiye edildiği cihaz. Köpek yaşlı ve sağırsa veya kuduzsa işe yaramiyormus. Çalışma prensibi yalnızca köpeklerin duyabileceği 150 desibel gücündeki ses çıkışıyla onları uzak tutmak. köpeğin bulunmasını istemediğiniz bir alana doğru cihazı bir kaç saniye basılı tuttuğunuzda köpek oraya her gidişinde o sesi duyacağına inanarak bir daha gitmek istemeyecekmiş.