bugün

dönemin ebu cehilleridir. zira istediği mucizeler gerçekleştiği halde inanmayıp bahane arayan bir kişilikti.
görsel
kuran gibi sallamasyon kitabın bir tanrı sözü olamayacağını bilen insandır. küçükken mükemmel kitap algısıyla zihni erimiş insanların büyünce aa ne kadar mükemmel bir kitap demesi kaçınılmazdır.

kuran hiçbir şeyi açıklamıyor.

yok evren genişlediği yazıyormuş falan filan.

ben bulduktan sonra orada yazsa ne olur?

onu ben zaten bilmiş oluyorum. her şey yazıyorsa bu kitapta bulsunlar bir şey. bulunduktan sonra her şey çıkıyor.

bunlar hep palavra o yüzden.
inanmazsam cehenneme niye gideyim diye isyan eden yazara özel mesajda şunu demiştim:

her sınavda bir kilit sorusu olur.

örnek olarak klasik final sınavlarında 3 soru varsa, 1 soru 50 puandır, diğer ikisi ise 25'er puan.

geçme notu da 50'dir fakat 50 alan herkesin de mezun olacağı müjdelenmemiş, aksine çalışmadıkları günlerin bedelini üniversitede zorlu koşullar yaşayarak ödemesi teklif edilmiştir.

bu sınavı yapan öğretmen ise her şeyi bilen, süper bir simulasyona sahip. bu simulasyon halinde şöyle bir iddiada bulunuyor:

"ben, bu sınavı öyle bir ayarda yaptım ki, bunda kalan gelecekte defalarca da girse kalacaktır. yani bütünlemesine gerek yoktur, müfredat tamamen bunun için açıktır."

bu felsefi öncüller dahilinde, kilit soruyu belirleyen akıllı tasarımcıyı sorgulama hakkımız yoktur.

eğer var ise, ben bu üniversiteden mezun olmak istemiyorum diyerek eğitim hayatınızı erkenden bitirebilirsiniz, ta ki final tarihiniz gelsin.

2) Diğer dinlerin ortak özelliği, mutlaka ve mutlaka, belirli kişileri, din adamlarını, havarileri, özel ruhları vs yücelterek şirk içermeleridir. islam'ın hak oluşunun en büyük telili yeryüzündeki tek tevhid dini olmasıdır. Akıl, tevhidi kabul eder. Bununla beraber felsefi anlamda diğer dinlerin tanrı tasavvuru sorunları vardır, bunu yeri geldikçe tartışmaktayım.