bugün

Türkiye'de Okuma ve izleme Oranları
Dergi okuma oranı % 4
Kitap okuma oranı % 4,5
Gazete okuma oranı % 22
Radyo dinleme oranı %25
Televizyon izleme oranı %94
olarak ifade edliyor. bu oran dünya ortalamasının çok çok altında.
daha sonra 3.dünya ülkesi olmak,fakirlik,yanlış ve berbat işleyen sistemler gibi gerçeklerle yüzleşmeyi de pek sevmeyiz.
insanlardan günde 12-14 çalıştıktan sonra onlardan kitap okumalarını beklemek biraz zor.
dergi okuma, kitap okuma, gazete okuma oranlarına katılamayacağım.bence o oranlar okuma oranları değil olsa olsa satın alma oranları olabilir.
Türkiye'de sanıldığı gibi kitap okuma oranı düşük değildir, inanmazsanız korsan satışlarını araştırın.
cehalet erozyonunu engellemek için bir fidan ise bir kitap evet tüm ormanları katledecek kadar da eşit bir gerçektir.

neymiş efendim tohumlar fidana fidanlar ağaça ağaçlar ormana dönmeli yurdumda. anlayana...
Yaptığımız her işte, kendini ifade etmekten yoksun insanları gördükçe bu gerçekle karşılaşmaktayız zaten. istatistiklere gerek yok bunun için.
herkes 'okumuyoruz okumayı sevmiyoruz, tu kakayız' diyor da kimse okuma alışkanlığının nasıl kazanılacağından, bunun için yapılması gerekenlerden bahsetmiyor. bu oran düşüklüğünün istikrarlı bi şekilde değişmemesinin en önemli sebebi bu kanımca.
OKuyormuş gibi yapmayı seviyoruz biz ülkecek.
Güzel tespittir, lakin artık kimse siklemiyor, o kadar normalleşti durum.

Çantaya koruz bir Adam Fawler'in Olasılıksız'ını, Myers'in Alacakaranlık kitabını, gittiğimiz kafelerde, restoranlarda, çantadan çıkarırız bu sefer masa üstüne koruz aynı kitabı, dört beş ay gezdiririz, sonra ya okuruz görev icabı, ya da off deyip yarıda bırakırız.
televizyonların beyni uyuşturması sebebiyle kitap okuma azalmıştır. hiç televizyon izlemeyin demiyorum ama bari düzgün yararlı şeyler izleyin.
Kitap okumak yerine kitap özeti okumayı tercih eden bir başbakana sahip olan ülkenin gerçeğidir.
gerçekleri en iyi bizim bildiğimizi sandığımız için yadsınamaz gerçekliktir. her şeyi tanrı yarattı, evren altı günde oluştu ne gerek var olum bizim okumamıza. hocalarımız direkt zaten allah'la irtibata geçiyor.
acı bir gerçektir.

çalışan, eve ekmek götürmek zorunda olan nüfusumuz çok olabilir, fakat aynı düzeyde evde boş oturan nüfusumuz da çok fazla. buna göre televizyon izleme oranına bakarsak, ki bu oran çok çok yüksektir, ona ayıracağımız para ve en önemlisi vakti kitap okumaya ayırsak hem kendi açımızdan, hem ülkemizin gelişmişliği açısından artılar kazanmış olacağız.

acun ılıcalı izlemek yerine iki kitap okuyun, emin olun o kutudan daha faydalı...
doğrudur. arkadaşımın evinde bulunan kitaplıktaki 200 taneye yakın kitaplardan 1-2 tanesini gözüme çarpmıştı, biraz inceledikten sonra bunun konusu nasıl iyimi diye sordum, "bilmiyorum" dedi, ee sen okumadın mı bunu dedim "vaktim olmadı" dedi. hangisini okudun o zaman dedim ve beni dumur eden sözcükler döküldü ağzından "hiç birini" bunlar ne işe yarıyor o zaman diye sorduğumda "dekor abi, güzel görünüyor böyle" dedi.

neyse 1-2 tanesini koltuğumun altına aldım, hiç olmazsa işe yarasınlar.

birde kapak resimleri güzel olanları seçiyormuş egzotik olsun diye, deli lan bu adam.