bugün

KiTAP FURYASI

Günümüz Türkiyesinde kitap okuma oranı,gelişmiş ülkelerinkiyle karşılaştırıldığında oldukça düşük durumda.Hatta 3.dünya ülkeleri diye adlandırılan gelişmemiş ülkelerden bazıları ile aynı durumda diyebileceğimiz bu oran,neyse ki gün geçtikçe artmakta ve istenilen düzeyde yol almakta.

Özellikle üniversite öğrencileri bu oran artışında öncülük yapıyor.ilk ve orta öğretimdeki öğrenciler ise yavaş yavaş okuma alışkanlığı kazanmakta.Ve tabi konuyu çalışanlar ve emekliler tarafına çekersek biraz karamsarlığa kapılabiliriz.Ancak genel çerçeveden olumlu ibreyi görmemek zıtlık olsa gerek...

Bugün insanlarımız gerek milli bilinçleri gerek serüvenci yapıları sayesinde,kanaatimce kullanılmakta.Kitap okuma oranındaki artıştan kendilerine pay çıkartmak isteyen bazı uyanık yazarlarımız,ekonomik kaygılar nedeniyle Türkiye;nin özellikle dünya siyasetini çok iyi kullanmakta.Herhangi bir kitapçıda yurtdışından çevrilmiş,biraz değiştirilmiş ve altına yerli yazar imzası atılmış yada aynı konularda yazılmış onlarca kitap görmek,bana göre tam bir kandırmaca.işin ilginç yanı,gerçekten iyi yazan yerli yazarlarımızda bu kendini bilmezler yüzünden vizyon sorunu yaşamakta.

Son birkaç yıldır gittiğim ne kadar kitapçı varsa,raflarında,sözde ermeni soykırımı,siyonizm,ABD ve SSCB,yeni dünya düzeni,masonluk ve Türkiye;nin düşmanları gibi başlıkları kapsayan onlarca kitap var.Ve bu kitapların tamamı yerli yazarlar tarafından yazılmış.

Acaba yabancı yazarlardan,konusu Türkiye olan kaç tane kitap okuduk?işte bu soru sübjektiflikten objektifliğe bir adım atabilmek için gereken cevabı istiyor.Başka bir açıdan bakarsak,acaba yabancı yazarlar Türkiye ile ilgili ne kadar şey biliyor ve bunlar ne kadar doğru?Böylece hem yabancıların yaptıkları hataları,bildikleri yanlışları düzeltiriz hem de dünyanın bize bakış açısını öğrenerek tek yönlü bakış açısından kurtulabiliriz.

Tek yönlü okuma ile ne kadar gelişebiliriz,ne kadar kullanılabiliriz?Ters mantıkta ikisi de aynı oranda.Türkiye;de sayısı gün geçtikçe artan,siyaset üzerine yazılmış bu kitaplardan sadece okunmayı hak eden yazarları okumak ta bizim için ayrı bir gelişim kaynağı olur herhalde...
(bkz: turkiye de kitap okuma orani)
sınırlı sürecek kampanyalardır. belli zaman sonra tv ile büyüyen X nesli (jean twenge saolsun bu arada çalışmalarından ötürü (bkz: ben nesli)) tv sindeki dizisine, baldır kaslarının sıklığını örnek aldığı ebru şallıya veya göğüs kasları sebebiyle kenan imirzaya dönecektir.