bugün

gelecekte olucak olandır.

sistem denilen bu çarkın açıkları vardır.

sistem(kapitalizm ya da komünizm farketmez) sürekli su alan bir gemi gibidir.insan ihtiyaçları, nüfus artışı, gelir dağılımı, açlık sınırı, gibi içi dolu kavramların sistemi hem var ettiği hemde yok edeceği su götürmez bir gerçektir.

kapitalizmin çöküşü yine kendisi sayesinde ortaya çıkan ekonomik krizlerden dolayı olucaktır.

kapitalizmin bayrak taşıyıcısı amerika zaten bu sistemin çökeceğine en büyük kanıttır.

amerika saldırıyor savaşlar çıkarıyor başka çaresi yok, kurduğu bu yeni dünya yıkılıyor, büyük bir ekonomik kriz geliyor ve savaşıp gündemi canlı tutmaktan başka çaresi yok.

30-40 daha az ya da daha fazla bir süre zarfı içinde kapitalizm yıkılacak ve yerine geçici bir süreliğine komünizm gelicektir.

komünizmde ise her sistemde olduğu gibi açıkları vardır.

karl marx'ın bu çarkın nasıl döneceğine dair insanlığa anlattığı kitabı das kapital'in bile açıkları vardır gerçek hayata uyarlanınca ortaya çıkan açıklar, dolayısıyla yine büyük denebilecek bir süre zarfında yerine kapitalizm gelicek ve bu kısır döngü insanoğlu yok olana kadar devam edicektir. b
odasında das kapital'ı okuyan annesini hiçe sayarak müziğin sesini açan çocuk buna dönüştü;
görsel
açığı vardır ama sonuçta insan ürünüdür ve her sistemin en büyük açığıdır insan.
ve yapılması gereken hem daha iyisini ortaya atmak ve elimizdekilerin en iyisi ve en mümkününü kullanmaktır. bu elbette komünizmdir fakat insanların bilinçlenmesi farkına varması, tabulardan arınması, dini ekonomik politikarla karıştırmaması gereklidir ve tahminimce bu da 30-40 yıldan çok daha uzun sürecektir. bu süreç bitinceye kadar sosyalizme geçip onunla idare edilebilir bu şimdilik çok daha mümkündür.
ve biraz daha ütopik ama kusursuz olanı isteyenler için the venus project
doğru olabilecek önermedir.

insan egosu dahilinde kapitalizm daha güçlüdür lakin eşitlik ve adalet duygusu komünizmi öne çıkarıyor.
öncelikle (bkz: aferin evlat iyi düşünmüşsün) yaftasını yapıştıracağım başlıktır.

tüm sistemler o devirin durumuna göre ( sosyolojik, ekonomik, nüfus vs ) tekrar tekrar gelecektir. dünya tekrar sistemi değil mi zaten ? herşeyin tekrarının geleceği gibi sistemlerin de tekrarı gelecektir.

(bkz: köyden kente kentten köye göç)