bugün

işaret parmağı yalamak suretiyle ıslatılır ve ucun üzere bastırılarak parmağa yapışması sağlanır.
öncelikle kaymaması için tek ucundan tutulur, daha sonra bir kağıt parçası altına sokulur. kağıdı hafif kaldırdığınız vakit kalem ucu da kalmış olur. bakın ne kadar basitmiş, değil mi?
altı üstü bir uç deyip * onu orada kaderine terk edemezsiniz. ama hiç bir şey sandığınız kadar kolay olmayacaktır. her şeyin başında bu iş teknik gerektirir.

öncelikle tırnaklarınız uzunsa bu mücadeleye 1-0 önde başlarsınız. uzun tırnaklılar çimdik diye tabir ettiğimiz yöntemle kısa zamanda ucun yerle olan temasını kesebilirler.

eğer tırnaklarınız kısaysa üzülmeyin sizin de ucunuz yerde kalmayacak!! bu durumda nazikçe, kırmadan yerdeki taşların boşluğuna itiniz. sonra o aralıktan faydalanarak ucu rahatlıkla alabilirsiniz.

ancak bu işlemlerden sonra ellerinizi yıkamanız önerilir.
yerdeki çukurcuk tarzı boşluk varsa oraya kadar sürükleyip üstüne basılırsa bir ucu kalkar ve oradan tutulur, kırılma riski daha azdır.

ayrıca gereksiz eylemdir. yenisini çıkartarak takabilirsiniz.
dili iyice ıslatıp uca değdirerek başarı sağlanacak durum.
yerdeki bütün pisliğin parmağınıza yapışmasına neden olan durumdur.
bir benjaminiz varsa pek yapmayacağiniz eylem.
fayansa düşmüşse fayansların arasına kadar götürülür uç daha sonra tam o araya köprü olacak konuma getirilip tırnak ya da direk el yardımıyla alınabilir. aynı işlem parkede de gecerlidir. yalnız laminantta bu mümkün değildir.
(bkz: yere düşen uçlara kapış yaptırmak)