bugün

jarlaxe'ın sözlükteki faşizan tavırlar karşısında dayanamayıp açtığı ben de pkklıyım ulan başlığı ardından çıkan isyanlarda destek vermek için kullanılacak ifadedir. jarlaxe'ı biri de anlasın arkadaşım, biri de anlasın.
sonuna kadar desteklediğim eylemdir.
işte burada da anlayış seviyesi konusunda bir örnek görüyoruz. jarlaxe'ı anlamayanlar bu entry de anlamıyorlar. eyvallah..
jarlaxe anlaşılmasına anlaşılmıştır, ancak onun arkasından "ben de giderim" tavrı anlaşılmamıştır. sözlüğün faşizmle veya başka ideolojilerle ilgili tutumu yasalar dahilindedir; eğer yasalar faşizan tavırları hoş görüyorsa sözlükle itişip kakışmak bu yasaları değiştirmez. beri taraftan aynı faşistler de sözlüğün diğer tarafa göz yumduğundan yakınır: yine aynı mesele, yasalar izin verdiği kadar. sözlüğün sınırı da bu.
böyle bir yalan olabilir mi böyle bir kılıf uydurulabilinir mi evet yapıldı sayın seyirciler, sözlükte ki faşizan durum için yapılmış mış eğer eleştirin varsa başka şekilde yaparsın, terör örgütü propagandası yaparak değil!
"bende gitmem yalnız adamın söylediklerini götünüzden anladınız onu baştan söyleyim destekçinim jarlaxe !" dedirtir.
şu an insanların kıtlığı şaşkınlık yaratıyor. yani hadi komünistler akıllı adam olur da faşistler bu kadar mal mı yahu. önünüzdeki yazanı okuyamıyor musunuz? hep merak etmiştim öss'de sıfır çeken mallar kim diye. şimdi her şey rayına oturuyor.
bi durun sağ duyuyla okuyun yazar ne diyor. neden bunu diyor.
galyana gelen yazarların azması sonucunda ne pkklı nede ülkücü olmama rağmen bu faşizan ve insanlık dışı tavır sürerse rahatlıkla siktir olup gitme taraftarıyım sözlüğünüzü gtünüze sokabilirsiniz.
bak şimdi eleştirmeden ziyade kendin için içinde bulunduğu bir şeyi tehdit etmen saçma değil mi? sikimizde değilsin, ben de değilim,
o da, başkası da. sana kimse yalvarırım gitme demez, hatta kimse yokluğunu farketmez bile. madem meydan okudun ve o silindi, öyleyse
sözünde durman gerek en azından. *
siyasi söylemlerde, bazı spot ifadeler yer alır. bunlar mutlaka bir önerme yahut eylem içerir. yazar burada diyor ki, bu bizim sloganımız olsun. yani bu tarafta olanlar beri gelsin. bir çağrı için kullanılan spot. e zaten bunlar 1. entry'de yazıyordu. neyse anlayanlar anlamayanlara anlatır. gerçi saatlerdir deniyorum olmuyor ama..
jarlaxe'i savunanların bir ya da birkaç şeyi anlamadığı için -ya da anladığı halde "ay inanmıyorum" sahtekarlığı içinde- yürüttükleri kampanya. aşağıda sıralayacağım maddeler kesinlikle benim kişisel görüşüm, inancım falan değildir.

1. Adam tabu bir tanım yaptı ve "ben pkk'lıyım" dedi. şimdi burada duracaksın: birincisi, sözlük formatı, yani "ben şuyum, ben buyum" diye başlık açıyorsan altını kişisel hislerinle doldurma. bir örnek: "ben arabeskçiyim leen" diye bir başlık görürsen, ve ilk entry'si de "çok seviyorum ben bu müziği yeeahhh" tarzı birşeyse, kim olsa siktir çeker, moderasyon olmasına bile gerek yok. ama bu "suç" değil. şimdi esas kısma, yani "tabu" olan hadiseye gelelim:

2. Türkiye ülkesinde kimse kamunun "meşru" kabul ettiği platformlarda "ben pkk'lıyım" diyemez, şaka veya gönderme maksatlı sebepler de buna dahildir. bunun denklemleri var, karmaşık bir hadise. şöyle düşünün, bu ülkede "ben kürdüm" veya "ben komunistim" demek dahi bir zamanlar suçtu, ayrımcılıktı. bugün belki değil, üstelik kim ne derse desin kısmen pkk'nın dahil olduğu bir hareket nedeniyle, kısmen doğu bloğunun yıkılması gibi sebeplerle suç değil. yani insanlar bugün "ben kürdüm" "ben komunistim" diyebiliyorsa bunlar devletin tek başına akşamdan sabaha "hadi millete böyle bir özgürlük tanıyalım" şıklığı ile edinilmiş bir haklar paketi falan değil, kısmen devletin değişimlere boyun eğmek zorunda kalmasındandır.

3. fakat açıkça "ben pkk'lıyım" demek başka bir düzlem: devlete karşı aktif olarak savaşan bir örgütün üyesi olduğunu ilan etmek dünyanın her ülkesinde yasa dışıdır, ve hukuki mantık dahilinde bundan tabi birşey olamaz, silahla savaşıyorsun daha ne? bir pkk'lı bile bazı yerlerde açıkça bu kimliğini ifşa edemez, etmez. bak mesela "eskiden pkk üyesiydim" dersin, bunda bir şey yok. ya da internette veya kamunun ve devletin meşru kabul et-me-diği başka platformlarda da "ben pkk'lıyım" dersin, bunda da birşey yok; ama o ortamlarda da "ben türk ordusunun elemanıyım" dedirtmezler, benzer sebeplerden.

işte uludağ sözlük varlığını kamunun meşru ve en önemlisi "yasal" saydığı bir ortama dayandırmaktadır. yarın bir gün davalarla uğraşacak olan uludağ sözlüktür ve böyle bir duruma düşmek istememe hakkı vardır. yani birgün siyasal ortam değişir ve eski pkk'lıların tamamı meşru olur; ama bunun tek koşulu ya pkk'nın ya da devletin bitmesi ile mümkündür. bunlardan her ikisi de varken ve birbirlerine gerçek mermiler atarken bazı sözcükler diğer taraf için aşılmaz tabulardır.

4. kimse "faşist" diye tanımladığı insanlardan "ben pkk'lıyım" tarzında bir beyanatın satır aralarını okumasını beklemesin. böyle bir ifşadan sonra bu insanlar için "satır arası" diye bir alan kalmamıştır. içinde böyle bir ibare geçen yazının ne anlatmak isteyebileceğini sorgulayacak bir fırsat tanınmamış. kimse de "ne var bunda, basit bir dikkat dağıtma" diye savunmasın, o kadar basit değil. üstelik "ben pkk'lıyım ulan" diye vurgulamak var, bir de "ben de pkk'lıyım ama" diye vurgulamak var. burda adama sorarlar, "senin amacın ne" diye. ve amaç zaten vurguda kendisini haykırıyor. bu ifadeye tepki göstermemek demek açıkça bu insanların gözünde pkk'ya meşruluk sağlar, daha çok insan "ben de pkk'lıyım" diye ortaya çıkar.

5. "falanca memlekette pkk ile benzer mücadele gösteren başka örgütler sempati topluyor, neden pkk'ya bu ayrıcalık?" demek ise başka bir komedi: bir örnek, ingiliz ideolojilerine bile aldırmadan dünyadaki tüm direniş örgütlerine destek verirken kendi ülkesinde ira, yani irlanda cumhuriyet ordusu mensuplarının başını ezmeye çalışıyordu. bugün kuzey irlanda sakin, çünkü ira kendisini feshetti; büyük britanya ira'yı her zaman yasadışı bellemiştir, bunda değişen birşey yok. "faşist" denilen adamın farkı işte burda kendisini belli eder. faşist der ki, "bak ingiliz'de saymamış" ama ondan sonra ingiliz hükümetlerinin, kamunun, televizyonların, gazetelerinin nasıl elbirliği ile gerilimi düşürücü, o bölgenin insanını ve çelişkilerini anlayan silahsız bir çözüm üretmek için partiler üstü bir kampanya yürüttüğünü görmez.

bunlar basit işler değil malesef....