bugün

dünyanın en önemli bitki alanlarındandır. Kırklareli'nin karadeniz kıyısındadır. bulgaristan sınırının 15 kilometre yakınındaki Istranca dağları'nın eteğindedir. Denize akan 3 dere, sahil boyunca 10 kilometre uzanan, 300 metre genişliğindeki kum tepesiyle engellenince taşarak ormanların zeminini kaplamıştır. Longoz, yani subasar alani üç farklı bölgeden oluşur. 43 hektarlık Erikli gölü, 266 hektarlık Mert Gölü, hafif tuzlu 5 hektarlık Saka gölü longozu. Bölgede iki ayrı göl daha bulunur. Avrupa - Sibirya tatlısı florasını içeren 19 hektarlık Hamam gölü ve 10 hektarlık pedina gölü. iğneada Longozu'nun tümü, farklı statülerde koruma altındadır. Ormanlarında kızılağaç, dişbudak, meşe ve sadece subasarlarda görülen nadir bitkiler yetişir. Türkiye'de toplam 454 kuş türünün 194'ünü bölgede gözlemlemek mümkündür. Akkuyruklu kartal, küçük kerkenez, küçük orman kartalı, balaban, çizgili ötleğen, kara gerdanlı dalgıç, su tavuğu, kartal, şahin, doğan, delicenin yaşam ve üreme alanıdır. Beş gölde 28 tür balık yaşamaktadır. Bunlardan 8'i korunmasın gereken türlerdendir. Ayrıca suda ve karada yaşayan 16 tür canlı Bern sözleşmesi'yle koruma altındadır. Yusufçuk, benekli bakır kelebeği dahil 310 tür böcek, karaca, porsuk, tilki dahil 46 tür memeli iğneada'nın zenginlikleri arasındadır.
dünyanın en büyük 2. longoz ormanıdır ve termik santral tehlikesiyle karşı karşıyadır. dünya göz hastanesi, bu doğa harikasına termik santrali kurmak istemektedir. ayrıca twitter'da da #gozunubegendiktencek tag'i ile destek verilmektedir.

(bkz: beğendik)
en sevdiği sesin, beton makinesi sesi olduğunu beyan eden çevre bakanımızın, yeni ilgi alanı olan yerdir.

-beton, beton, beton yapın buraya, çalıştırın makineyi, oh sese bak, oghhhh, oargggghhhh...
bir burası kalmıştı dokunmadıkları.
Longoz ormanının nedemek olduğunu bilmeyen cahil beyinsiz ayılar, iki üç ağaç değil oradaki dünyanın sayılı yeşil alanlarından biri ama sen okadar cahil ve aptalsınki sahip çıkan insanlara laf sölüyorsun birde, ulan cahilsen sus konuşmada rezil etme kendini.