bugün

(bkz: uykunun tadına varmak) * * * *
40 kere üniversiteye girsem 40. kezde ikinci öğretimde okumayı tercih ederim diyebileceğim muhteşem bi üniversite şekli.
şampiyonlar ligi ve uefa kupası maçlarını izleyememe sebebi olabilen bir öğrenim şekli.
gündüzleri çalışmanıza imkan verebilecek olan öğretim türüdür.
aslında en kebap öğrencilerdir. Birinci öğretimden aldıkları vize, final sorularıyla yüksek ortalamalar getiren, sinir olunası adamlar topluluğu da denebilir.
(bkz: parasiyla degil mi kardesim)*
harçları düzenleyen üniversite senatosuyla tersten ilişkiye girme isteği uyandıran öğretim türü.
yine zam yapılan her sene gittikçe özel okul parası seviyesine yaklaşan eğitim türü. karşılayabilcek olsam zaten özel okula giderdim * *
mühendislik fakültesi için harç ücreti örgün öğretimden tam 3.5 kat daha pahalı olan öğrenim şekli. örgün öğretim dönemlik 170ytl civarı iken gece öğretimi dönemlik 620 civarı idi. yıllık toplam 900 ytl fazla para ödenir fakat para sıkıntınız yoksa mükemmel bir tercihtir. ders araları kısadır günlük ders 3-4 saate ziplenir(17-21 arası). gündüzcüler gibi sabah 2 ders öğleden sonra 2 ders daha şeklinde tüm gününüzü baltalamaz. ayrıca %10 muhabbeti çok faydalıdır, çalışkan öğrenciler 75 kişi içinde ilk 7 içine girebilmek için birbiri ile kapışır. Ayrıca bildiğim kadarıyla okulu uzattığınızda harç miktarı artmaz oysaki örgün öğretimde 5. yada 6. dönemden itibaren harç artmaya başlar.
hocalar tarafından "gececiler" olarak tarif edilen öğretim.
gündüz öğretimindekiler gibi orada burada dersi beklemek zorunda kalmazsınız. Dersler peşpeşedir. Hocalar da daha çok para var diye ikinci öğretimin derslerine girmek isterler.
2 yıllık okulumu okuduğum öğretim türü. aşırı rahattır zira akşam eve gelince notlar temize çekilir ve yatılır ertesi gün 12 de kalkılır güzel bir kahvaltı yapılır sonra evden çıkılır sakarya'da içilir sonra okula gidilir. sınav günleri ise sınavdan önce çalışma şansı olduğu için başarı ihtimalide yüksektir. harçlar biraz pahalıdır ancak onuda öğlen saatlerinde bir işle meşgul olarak geçirebilirsiniz ki üstüne size harcayacak para bile kalır.

sonuç olarak yaşasın ikinci öğretim.
harç zamanı gelince evlat acısı gibi koyan, ama doya doya uykunun tadını çıkardığım öğrenim türüdür.
gece hayatı olan ögrenciler içi düşünülmüş, devletin gencleri eglenceye sevk eden pek yararlı ögretim sitemi.
normalde normal öğretim olan birinin dersleri çakıştığı için mecburen gececilerle girdiği zaman "oha lan bu da okul mu keyfe bak" dediği öğrenim öğretim türü.
hele bir de üniversite geceleri çook güzel olan bir kampüse sahipse.
gayet rahat okunabilen eğitim düzeni.sabahları geç kalkmak, yapılması gereken işleri halletmek, ayrıca daha boş vaktin kaldığını görmek. ardından da okula gitmek.örgün egitime göre parası biraz yüksek olsa da güzel bir durum.
devam zorunluluğu olmayan bir bölümde ikinci öğretimseniz keyfinize diyecek yoktur. akşamları kafanıza estiği zaman "akşam oturmasına" gider gibi dolaşır gelirsiniz.eğer birinci öğretimle aynı hocalar dersinize giriyorsa,hocanın sabahtan provası olduğu için ders daha verimli ve rahat geçer.akşam yatmaz sabah kalkmazsınız.ben sevdim valla.
başlangıçta uyku problemi olmadığı için cazip görünen fakat zaman geçtikçe günün büyük bir bölümünün uykuya harcandığı farkedilince beyinde balyoz etkisi yaratan tek güzelliği sınav sorularının örgün öğretimdeki arkadaşlardan alınabilmesi olan öğretim şekli.
her şeyiyle daha güzel olan öğretim şekli.

içinde bulunduğum öğretim şekli olan ikinci öğretimle ilgili ilk izlenimler şöyle;

-istanbul gibi trafiği sorun olan bir yerde trafik size sorun olmuyor. gidilen saatlerde trafik aksilik olmadıkça yoğun olmamakta. sabah 1 saatte gideceğiniz yere akşam 35-30 dakikada gidebiliyorsunuz.

-uyku gibi bir problem olmuyor. hele kaçta kalkarsa kalksın gece 2'ye 3'e kadar uyumayan insanlar için mükemmel. mesela şahsım sabah 9 da kalksa bile 3'ten önce yatmıyordu. eminim benim gibi bir çok insan vardır.

-okuldan çıkınca ders bitişini kutlarcasına gece hayatına babalar gibi akılabilinir.

-eğer ailenizle yaşıyorsanız ders geç saatlere kadar sürdü bahanesiyle eve 12 gibi gidebilirsiniz belki. bunun hakkında kesin bir şey diyemem, ailemle yaşamıyorum ancak onlarla yaşasam aynen böyle derdim.

-örgün eğitimden meleklerle arkadaş olunarak sorular (ç)alınabilir. mutlu mesut %10'luk kısma girilebilinir. gerçi herkes alacaktır soruları ama işi bileceksiniz...

-içine girince sanki boş zaman daha fazla gibi hissedersiniz, girin ve hissedin.

vel hasıl ı kelam mükemmel bir şey ikinci öğretimde bulunmak.

ek olarak;

(#1337853)
havaların ısınmasıyla birlikte dezavantajları göze çarpmaya başlamış öğretimdir. milletin denize ya da gün içinde havanın serinlemeye başlamasıyla * kordona gezmeye çıktıkları saatte derse girmek pek bir koymaya başlamıştır. günü kaçırıyoruz efenim!
(bkz: adada öğrenci olmak)
hayatın düzenini bozan öğretim çeşididir. geceniz gündüz, gündüzünüz gece olur. sistematik olarak uyumak haramdır. girilen dersler uyku ve yorgunluk modunda geçirildiğinden anlatılan konular dinlen(e)mez.
gerek okul yemekhanesi, gerek harçlar gerekse bilumum ücretlerin birinci öğretimlere göre yaklaşık 2 kat daha yüksek olduğu öğretimdir.
eğer okulunuzla eviniz arasında bir boğaz köprüsü ve iki saat kadar yol varsa, yapılabilecek en akıllıca tercihtir.
(bkz: össye gireceklere tavsiyeler) *
aşağıdaki türde diyologlara sebebiyet verebilen eğitim şekli:

- bişi sorcam ama kızma komşu.
- sor canım çekinme
- senin kız akşamları geç geliyo eve? babası kızmıyo mu?
- haa. canım bizim kız ikinci öğretimde. akşam gidiyo derslere
- akşam okul mu olur ayol, sizi kekliyo olmasın sakın.
- olur mu canım. üstelik harcı da daha pahalı.
- anam kesin kekliyo bu kız sizi, ben söylemesem uyanmayacaksınız üstelik..
güncel Önemli Başlıklar