bugün

bu insanların buluşma noktaları genellikle otobüslerdir ve iki kişiyi geçtikleri nadiren görülür. çevrelerinde gördükleri her satıcının saatlik, günlük, aylık, yıllık karlılık oranlarını hesaplayıp hangi mesleği yapacakları konusunda ortak bir fikre varmaya çalışırlar. amazon ormanlarında görülen tropikal rüzgarlar ve neticesinde oluşan bölgesel yağışların küresel ısınmayla birlikte azalması sonucu doğal yaşam alanları...

ehehe. lan bu adamlar harbi manyak. yolda gördükleri herkesin gelirini hesaplamazlarsa uyuyamıyorlar geceleri. hepsinin odasında mesleklerin kazanç dağılımlarını gösteren istatistiki posterler var.

- aha bak mesela şu su satan adam. suyun gelişi 0,21 kuruş. bunu 0,50 kuruşa satıyor. her şişeden elde ettiği kar 0,29 kuruş. yazın ortalama 2.000 koli satsa, her kolide 24 adet su olsa.. çarp abi 0,29*2.000*24*3 ü. vay mına koem be, adam direk köşe. ( burada geçen vay mına koem öz deyişi, bizim matematiğimiz buna yetmez anlamındadır )
+ doğru sölüyorsun birader. yağmurlu havalarda şemsiye satan adamları da unutmamak lazım. 1 liraya aldıkları şemsiyeleri 5 liradan satıyorlar. yılın 147 günü yağmur yağdığını farzetsek ve her yağmurlu günde ortalama 30 adet şemsiye satsalar, 4*147*30... vay mına koem be.
- haklısın valla birader. ama en karlı meslek pezevenklik. rusya'dan 3 tane sermaye getireceksin. günde 8 işe çıksalar, iş başına 50 ytl alsalar, ayda bir hafta da hasta olacaklarını varsayarsak; 20*8*50. vay mına koem.
+ ohaa lan ohaaa.
- noldu abi? pezevenklik kısmı mı bozdu seni?
+ yok oğlum, rusya'dan getirmek pahalıya mal olur. kestirip biz orospuluk yapsak daha karlı. hastalık falan da yok. ay boyunca bi fiil çalışırız.
- vay mına koem.