bugün

bilgi vermesi bakımından, (#941444)

birine aşık olursun, çeşitli sebeplerden dolayı kavuşamazsın o na... neyse bu kısım ayrı bir konu...

ama en küçük bir kavuşma ihtimalin bile olsaydı eğer, ne yapardın? düşündün mü hiç?

-onun için annenden, babandan, kardeşinden, dostlarından vazgeçer miydin?
-onun için okulunu, üniversiteni bırakır mıydın?
-onun için semtini, şehrini hatta ülkeni terkeder miydin?
-onun için hamallık yapmayı* göze alır mıydın?

-her şeyden öte onun için kendinden vazgeçer miydin?

ben geçerdim, yemin ederim geçerdim...

ben daha 19 yaşındayım. şimdi bu yazıyı okuyunca yazar abilerim, ablalarım gülecekler ve '''manyak mısın oğlum, bi kız için bunlar yapılır mı?''' diyecekler...

abilerim, ablalarım, kardeşlerim size soruyorum: yapılmaz mı? değmez mi? siz yapmaz mıydınız?

bir insanın bir insanı bu kadar sevebileceğine inanamıyor musunuz?

hadi cevaplayın... söyleyin bana...
gerçekten değecekse yapılmasında zarar görülmeyen olgu...eğer onun da sizin için aynı şeyleri yapabileceğinden eminsen...eğer o yanınızda yokken geriye kalan birçok şey anlamsızlaşıyorsa...eğer onun mutluluğuyla bile mutlu olabiliyorsan,onun bir gülümsemesi sana sonsuz mutluluğu yaşatabiliyorsa,eğer hiç kimse için göze almayacağın şeyleri onun için seve seve göze alabildiğini farkediyorsan yapılır...nereden mi biliyorum...burda yapılmışı var...
her versiyonunda birşeyler yitirmemize sebep olan durum.Şöyle ki;

eğer bir sevgili olursa bu kişi, zaman kaybederiz.
eğer kendimiz olursa, dost kaybederiz.
o kişinin hayatını baskasına endekslemesi durumunda bunalıma sürükleyen olay.
mangal gibi ne mangalı, orman yangını gibi yürek isteyen eylem. (bkz: göt ister)
dünya üzerinde iki tip insanlar vardir korkaklar ve cesurlar. korkaklar her seyden tirsarlar ve ot gelip ot giderler.

cesurlar ise hayati tam anlami ile yasarlar. kumarbaz olurlar. değip degmeyeceğine bakmadan hurrra diye cenk ederler.

ama cogunlukla bu cesurlar zebun olurlar. hava alirlar.

asliında bu cesularin içinde cesur görünümlü korkaklarda vardir. yahutta cesurlara özenen korkaklar diyebiliriz.

bu dunya üzerindee cogu zaman cesurlar korkaklar tarafindan mankafa olarak nitelendilir. bir kişi için hayatini zebun eden cesur salaktir onlara göre. hatta casablanca filmindeki rick (bogarde oynamisti) bile geri zekalinin önde gidenidir.

ama hakikat böyle değildir. insan hayatta bir kez asik olur. bu olduktan sonra diger asik olmali ise taklittir.

cok aradim sevmek için ,nerde, senin gibisi yok, bulutlarda bile gezdim, yerde, gökte yerde, gökte, senin gibisi yok diye kendi kendine terennum eder durur.

evet ask bir manyakliktir coluk cocuk isidir. ama onun bir üst modeli olan sevgi ise kutsal bir değerdir. nasil ki iyi bir sarabi uygun sicaklikta icip kaliteli yemeklerle agir agir tadina vararak tuketirsek sevmekte öyle bir şeydir. bir sarabin kendine has aromasi bagda yetişmez. zaman içinde olur binaeylehen.

velhasil kelam birine ömrünü harcamak ve en değerli hediyeyi istemek harbiden de yüreklik isteyen ve cesurlarin isi meslektir. simdi sorun kendinize ben bunu göze alabilecek kadar cesur bir insan miyim? değilseniz eger memurluga devam edin bir zahmet. çünkü hiç olmazsa fena olmayan bir hayat yasarsiniz. bu da tabi ki boktan bir hayat yasamaya yeğdir.
bir kişiye hayat endekslemek risklidir. endekslenen kişi açısından hoş bir durum olmadığı gibi hayatını endeksleyen kişiye saygısını da azaltabilir. bireylerin kendine ait yaşamları, duyguları, idealleri vs vardır.insan ilişkilerinde herşeyden vazgeçip tüm bunları bir kişiye endekslemek değil paylaşmak olmalıdır esas olan.
sevgi oranlarının düşmesi halinde, eğer endeksleme olayı aşka bağlıysa, bu aşkta ki resesyona sebebiyet verecek olan durumun başlangıcı..
okulum
mesleğim
geçmişim
geleceğim
günüm
onurum
gururum
adım
soy adım
şehrim
hayalim

hayalin.. hayallerimiz. hayal..

ders çalışmadığım için trip yaptığını hatırlıyor musun?

- neden çalışmıyorsun ders?
+ çünkü şu an msnde seninle konuşmak daha huzur verici
- hımm. ben cıkıyorum..
+ nereye gidiyosun?
- ders çalışıcam.
+ yeni geldin daha
- bence sen de çık.
+ peki aşkım
- seneye aynı şehirde olmak için uğraşıyorduk, 2 dakika konuşmayı seneyi değişmemeliyiz.
+ ...

stajını türkiye de yapıcaktın, benim üniversiteyi kazandığım şehirde. aynı evde kalıcaktık, hep beraber olucaktık. kirpiği kap kara tüller diyordu ya şarkıda; gözünü her kapattığında benim için gece, her açtığında sabah olucaktı. hep beni sevicektin..

hatırlıyorsun.. hepsini hatırlıyorsun konuştuklarımızın, biliyorum unutmuyorsun.

- aşkım
+ efendim sevgilim
- 15 dakikadır hiçbi şey söylemiyosun
+ çok güzel nefes alıyordun. yaz tatili gibi geldi bana. onu dinliyordum..
- hep yapıcaksın bunu dimi?
+ neyi aşkım?
- beni ömür boyunca her saniye mutlu etmeyi başarıcaksın değil mi hep?

mutlu musun?
4.5 aydır duymadın sesimi, huzurlu musun?
beni gömdüğün yeri hatırlıyor musun? o yavan topraklara basıyor musun yoksa..
bitiriyordun, yıkıyordun, beni parçalıyordun, ağlatıyordun! ama hiç gitmiyordun!

sen benden hiç gitmiyordun..

okullarımızı bitirdikten sonra nişan yapıcaktık, zaten sözlüydük, bendeydi yüzüğün. kinder sürprizin içine koyup vericektim hatta bunu bile beraber planlamıştık. askerden gelince düğün yapıcaktık. biri samsunda biri izmirde olucaktı, büyük ihtimal ankara, antalya veya izmir'de yaşayacaktık. ailelerimizi hiç aksatmayacak her tatilde yanlarına kaçacaktık.

bu yaz, karadeniz turu yapıcaktık. annemle tanışıcaktın. ben işteyken siz alışverişe çıkıcaktınız. 15 gün önce ankarada "el ele" olucaktık..

+ alple tanıştırayim mi seni?
- alp kim?
+ varya aşkım, ankarada samimi arkadaşım dediğim.
- tanıştır aşkım ama çok zamanımızdan çalmasın. her saniyem sadece seninle geçsin istiyorum.
+ kaş göz yaparım gider zaten bitanem eheh, kalmaz öyle çok.
- gitmezse kovalarız aşkım, yanımda terlik bile getiririm atmak için..

"kalbimin orta yerinde bu nası bi cumhuriyet senin ki
nası bi hakimiyet ben anlamadım.

aşk mısın dert misin
yoksa canına susamak mı benim ki?"

küçükken kendimi doğru düzgün anlatamazdım bile, hep dalga geçerdi ablam. "konuşamıyosun bile cemre!" derdi. şimdi kitaplar yazıyorum sadece seni anlatan.. sadece seni okudum üstelik.

ama sen, yoksun işte..

tanım : 2 saniye sonra vereceğiniz soluktan elde edeceğiniz net 38 atp'yi bile onu düşünerek harcayıp, kişisel tüm zevklerinizi ve hayallerinizi bir kenara koyup hayatı sadece onunla geçirmeyi planlayıp, sadece ve sadece mutlu etmeyi düşünüyorsanız hayatınızı bir kişiye endekslemişsiniz demektir.

yapmanız gereken, aşkın büyüsüne kapılmadan mantıklı ve yerinde kararlar almanız(kendiniz ve geleceğiniz için). çünkü aşk sandığınız şeyin barındığı insan bir gün, ajdar misali tüm yetkisini alıcak sizden.

kalabalıkta çırıl çıplak geziyormuş buna rağmen farkedilmiyormuş gibi hissediceksiniz.

kötüdür..

1 yıl 2 ayın anısına.

10122007