bugün

yeteneğine ve karakterine hayran kaldığım sanatçı.. zamanın ötesinde bir piyanist..
rahmaninov'un piyano konçertosu 3'ü de gayet sağlam çalar.
hem insan hem de sanatçı olarak on numara beş yıldızdır gülsin hanım. *

yarınki konser de eminim muhteşem olacak.

http://www.bso.bilkent.edu.tr/subindex.php
facebooktaki iletileri buram buram reklam kokan ünlü Türk piyanisttir. Hocası olan Adnan Saygun'u iyi yorumlar, ayrıca Saint-Saens'un iki numaralı piyano konçertosunu harikulade yorumlamıştır. Fakat çok abartmaktadır bazı şeyleri, facebook ve twitter killer olma yolunda ilerlemektedir kendisi.
--spoiler--
Beethoven'le anlastim, Mozart'a olan askimin ona olan devasa sevgimi bozmadigina dair soz vererek, Chopin ve Tchaikovsky de hayranligimin derecesini bildiklerini, Rachmaninoff ise tutkumu hissetmesinin mutlu olmasini
sagladigini ,Ravel ve Debussy tusemle tatmin olduklarini, Saygun anlayisim,sevgim ve bagliligimdan .. .gurur duydugunu bildirdi.. Mozart mi
O askimdan ilelebet emin huzurla uyuyor...
--spoiler--

http://www.facebook.com/v...059243906300&comments
--spoiler--
''Duyarlı bir kesinliğe ve zekice bir parıltıya, en hassas şeyleri bile maharetli parmaklarına neredeyse gülümsercesine emanet etme yeteneğine sahip ve tutkulu bir sanatçı. Hayal gücü yüksek, mükemmel bir piyanist.''
peter cosse
--spoiler--

Piyano eğitimine üç buçuk yaşında başlayan Gülsin Onay ilk konserini altı yaşında TRT istanbul Radyosunda verdi. Üstün Yetenekli Çocuklar Kanunu kapsamında, iki yıl Mithat Fenmen ve Ahmed Adnan Saygun tarafından Ankara'da özel eğitim verilerek 12 yaşında Fransa'ya gönderildi. Paris Konservatuvarı yüksek bölümünden 16 yaşında, Premier Prix du Piano; kazanarak mezun oldu. Sanatçı, Marguerite Long;Jacques Thibaud (Paris) ve Ferrucio Busoni (Bolzano) de dahil olmak üzere başlıca uluslararası yarışmalarda kazandığı ödüllerle uluslararası müzik kariyerine başlamış oldu.

Gülsin Onay'ın uluslararası müzik kariyeri Arjantin'den Japonya'ya uzanan bir coğrafyada 5 kıtada 64 ülkeyi kapsar. Bugüne kadar Gülsin Onay'ın konser verdiği salonlar arasında Amsterdam Concertgebouw, Berlin Filarmoni Salonu, Viyana Konzerthaus, Londra Queen Elizabeth Hall ve Wigmore Hall, Paris Salle Gaveau, Washington DC National Gallery of Art ve New York Miller Theater yer almaktadır. Ayrıca Dresden Staatskapelle, ingiliz Kraliyet Filarmoni, ingiliz Oda Orkestrası, Japon Filarmoni, Münih Radyo Senfoni, Saint Petersburg Filarmoni, Tokyo Senfoni, Varşova Filarmoni, Viyana Senfoni gibi dünyanın önde gelen orkestraları ile konser verdi. Birlikte çaldığı şefler arasında Vladimir Ashkenazy, Erich Bergel, Michael Boder, Andrey Boreyko, Jorg Faerber, Emmanuel Krivine, Ingo Metzmacher, Jose Serebrier, Vassily Sinaisky, Stanislaw Wislocki ve Lothar Zagrosek sayılabilir. Sanatçı Berlin, Varşova Sonbaharı, Granada, Würzburg Mozart Festivali, Newport, Schleswig-Holstein, istanbul, Miami gibi dünyanın önemli müzik festivallerinin de eleştirmenlerce beğenilen, aranan bir ismidir. Gülsin Onay, 2004 yılında başlayarak kısa sürede dünya genelinde klasik müzik çevrelerinin dikkatini çekmeyi başaran Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin de Sanat Danışmanlığını yapmaktadır.

Son yıllarda Rachmaninov yorumlarıyla müzik otoritelerinden büyük övgüler alan Gülsin Onay ayrıca, uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul edilmektedir. Polonya Hükümeti Gülsin Onay'ı Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırmıştır. Hocası Saygun'un dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanımlanan Onay, gerek konser programlarından gerekse kayıtlarından eksik etmediği bestecinin eserlerini önemli orkestralar eşliğinde sayısız ülkede seslendirmiştir. Sanatçı, kendisine adanmış olan Saygun'un 2. Piyano Konçertosu ile Stuppner ve Tabakov'un konçertolarının dünya prömiyerlerini gerçekleştirdi. Saygun'un yanı sıra Hubert Stuppner 2. Piyano Konçertosunu, Jean-Louis Petit Gemmes ve Muhiddin Dürrüoğlu-Demiriz Bosphorus isimli piyano eserlerini sanatçıya ithaf etmişlerdir. Ünlü virtüöz Marc-Andre Hamelin Gülsin Onay için Prelude ve Denis Dufour ise Avalanche'ı bestelemiştir.

Amerikan VAI firması DVD olarak ;Gülsin Onay Live in Recital; başlığıyla sanatçının Miami Piyano Festivali resitalini 2010 sonbaharında ve Gülsin Onay in Concert; adıyla Grieg ve Saint-Saens konçertolarını Mart 2009'da yayınladı. Her iki Saygun konçertosunu yorumladığı albümü ise Ekim 2008'de Alman CPO etiketiyle piyasaya çıkmıştır. 2007 yılında yayınlanan Rachmaninov ve Çaykovski piyano konçertolarını seslendirdiği albümü, Vladimir Ashkenazy başta olmak üzere pek çok virtuoz ve eleştirmen tarafından büyük övgüyle karşılanmıştır. Müzik otoritelerinin sadece teknik ustalığı değil;sınırsız enerji ve hem zeki hem de duyarlı bir yorum gücü ile donatılmış olağandışı bir piyanist; olduğu konusunda da birleştikleri Gülsin Onay'ın 20'ye yakın albüm kaydı, sanatçının yorum gücü yanında repertuar zenginliğini de yansıtır. Onay'ın şef Jörg Faerber yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde kaydettiği Mozart Piyano Konçertoları KV 466&467 ise Lila etiketiyle yine 2010 sonbaharında ülkemizde piyasaya çıkmıştır.

Gülsin Onay'a 1987 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verilmiştir. 1988 yılında Boğaziçi ve 2007 yılında Hacettepe Üniversiteleri tarafından Fahri Doktora ile onurlandırılmıştır. Yurtiçi ve dışında pek çok yardım konseri veren Gülsin Onay, 2003 yılında UNICEF Türkiye Milli Komitesi tarafından iyi Niyet Elçisi seçilmiştir. Sanatçıya ayrıca Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından 2007 Onur Ödülü Altın Madalyası verildi. Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Solisti olup, Bilkent Üniversitesi'nin de Sürekli Sanatçısıdır.
alıntı
ülkemizin yüzaklarından, dünyaca ünlü piyanistimiz.