bugün

okul yıllarında bu eylemi gerçekleştirenler süt diye nitelendirilirdi.
iş adamlarında gayet şık durur.
şu aralar altına kot giyip gerçekleştirdiğim eylemdir.
lisede hocaların görmek istediği öğrenci tarzı.
Öğretmenlerin yanında yapılan harekettir.Öğretmen gidince gömlek çıkartılır ve öğretmenin ardından bir kamyon dolusu küfür edilir.
efenim şimdi ilkokuldan başlarsak eğer böyle eylemler anne zorunluluğu ile yapılır genelde dikkate alınmaz kıyafetler.
biraz büyüdükten sonra yani 6. sınıfa gelindikten sonra kişi üst baş olayına daha fazla takar olur.
ilk sene yani 6. sınıfta biraz örnek öğrenci tipi edasıyla dolaşılır heves vardır kişinin içinde zaman ilerledikçe 7,8,9 derken insan artık bıkar takım elbise giymekten ve kravat aşağı iner gömleğin üst düğmesi açıktır tabi gömlek dışardadır altta bilinir bi markakadan beyaz spor ayakkabı giyilir öğretmen bir kademe yükselip hoca olur liseli edasıyla havala bir yürüyüş ve konuşma tarzı edinilir.
bu böyle 12. sınıfa kadar devam eder ve 12. sınıfta gömlek olayı artık yoktur. doruğa ulaşılmıştır giyim tarzı rezilliğinde.
sonra bu kişi veya kişiler her neyse üniversiteye geçiş yapar tabi 1000 de 1 ihtimalle de olsa yapar şaşırtıcıdır ama yapar. giyim tarzı ilk başlarda normaldir sonra üniversitenin verdiği gazla giyim reformu gerçeleşir saç, sakal, bıyık birbirinde yazın dahi giyilen (evet ilginç ama öyle) uzun ve yeşil bir parka, kot pantolon, siyah bir bot, atkı denkleminden oluşan bir reformla ilerlenir (güya).
bu olay ya mezun olana kadar devam eder sonra da devam eder fakat bazı kendini bilen şahsiyetler yanlışı görür ve tipik insan modeline geri dönüş yapar.
güzel bir iş bulup yine o sıkıcı ama karizmatik gösteren takım elbise içine girer ama bu kez her şey yerli yerinde gömeliği, kravatı, gömeleğin üst düğmesi olması gereken yerde ve kundura ayakkabı giyilmektedir.
işte gömeliğin içeride olup olmama hikayesi böyledir.