bugün
- lise 1deki haliniz karşınızda olsa ne dersiniz8
- cumhuriyetin halka sorulmadan getirilmesi6
- yazarlara verilmiş lakaplar8
- başlıkların silinme sebepleri3
- kadınlar memelerini birbirlerine gösteriyor mu2
- son kitaptan öncekiler bozulsun diye mi yaratıldı4
- taksici arkadaşın anlattığı enteresan hikayeler5
- güzel satranç oynayan kız var mıdır2
- polisin ters kelepçe takabileceği durumlar4
- 41 yaşına gelmiş hala daha sözlükte yazan adam2
- malum sözlük2
- pandela44
- izafiyet teorisi2
- recep tayyip erdoğanı sevmiyorum4
- 35 yaşında ölmek6
- kadın poposundan kasa diye bahseden erkek16
- kemal kılıçdaroğlu10
- ben geldim naneler19
- sözlükte flörtleşmek18
- deniz göktaş'ın gözaltına alınması18
- iplenmeyen yazarlar2
- iphone kullanan insan2
- x in memeleri5
- karşılıklı aşk yaşamadan ölmek8
- sözlüğü siliyorum dostlar17
- ferdi özbeğen9
- kız arkadaşıma hediye edeceğim araba için öneriler11
- renkli gözün türkiyede çok yaygınlaşması7
- sözlük kullanma amacım2
- 32 yaş altı yazarlar uçurulsun kampanyası2
- devlet kim lan7
- kız arkadaşın 17 saattir mesaj atmaması17
- hem entelektüel hem sikici hem yakışıklı erkek8
- wednesdayin annesi8
- azgın türbanlı10
- sözlüğün kahve olması13
- 3 temmuz 2026 portekiz hırvatistan maçı7
- pandela tarzı entry gir6
- erkekler olarak sokakta donla dolaşmak istiyoruz6
- çok çişi gelen insan5
- arkadaşlar bu ayakkabı nasıl8
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları7
- erkeğin vajina karşısındaki çaresizliği5
- izlenmiş en kusursuz film8
- alttaki yazara aşık ol11
- galatasaray3
- kaçak bey kullanmayan elektrik5
- evlenmekten korkmak10
- dikkat dikkat tai lung kız11
- geceye 90 lardan bir şarkı bırak5
yanlışlığı veya doğruluğu henüz ispatlanamamış inanıştır, fikirdir...eksi oylayarak değiştirilemez.
felsefenin düşünme ve sorgulama üzerine inşa edildiğini düşünen feylozof görünümlü kişilerin, onların bu durumuna akıl sır erdiremeyen kankalarının aklından geçendir bu söz.
zira bu kanka kişisi hayatında felsefe üzerine konuşan bir allah'ın kulundan veya ate'den kesin bir yargı, niceliğe dair bir beyan işitmemiştir. suç feylesof görünümlü kişidedir. felsefeyi temsilde hata yapmış, toplumsal hafızadaki ve beğenideki yerini sarsmıştır.
sadet; felsefe iyidir ancak eninde sonunda öznellik damarı kabarıktır...ayrıca allah hepimizi felsefeyi yanlış temsil eden kişilerin kankalığından korusun...amin.
edit: gerekli etkiyi göstermiş, insanlar düşünmeye başlamıştır...mutlu ve huzurluyum.
felsefenin düşünme ve sorgulama üzerine inşa edildiğini düşünen feylozof görünümlü kişilerin, onların bu durumuna akıl sır erdiremeyen kankalarının aklından geçendir bu söz.
zira bu kanka kişisi hayatında felsefe üzerine konuşan bir allah'ın kulundan veya ate'den kesin bir yargı, niceliğe dair bir beyan işitmemiştir. suç feylesof görünümlü kişidedir. felsefeyi temsilde hata yapmış, toplumsal hafızadaki ve beğenideki yerini sarsmıştır.
sadet; felsefe iyidir ancak eninde sonunda öznellik damarı kabarıktır...ayrıca allah hepimizi felsefeyi yanlış temsil eden kişilerin kankalığından korusun...amin.
edit: gerekli etkiyi göstermiş, insanlar düşünmeye başlamıştır...mutlu ve huzurluyum.
felsefe, sürekli bir zihin yorgunluğu ve düşünce trafiği gerektirdiğinden yanlışlığı tartışılmayacak önerme. aklını kullanan tembel olamaz.
felsefe tembellik değil; inat, sabır ve yaratıcılık ister. o bakımdan yanlış bir tezdir ortaya atılan. öyle inatçı olmalısınız ki; sürekli aynı gerçeğe ulaşsanız da bıkmadan, sabırla aramaya devam etmelisiniz. yeni yollar, çözümler, nedenler, sonuçlar bulmak için yaratıcı olmak gerek, felsefeden uzak kalmak tembel işidir asıl. " deryayı bilmeyen balık olmak" demek bu, filozofsa kendini " rakı şişesine atan" ve o şişeden deryadan daha çok anlam çıkarandır. işi ziyadesiyle zordur; ama başka türlüsü de elinden gelmez, düşünce kıvrımları 7/ 24 vazife görür çünkü.
sosyolojik olarak insan oglunun su dört öğeyi tamamlamasi gerekir. karnini doyurma, barinak ihtiyaci, sosyallesme ve sevme ihtiyaci. insan oglu bunlari tamamlamadan akilci bir düsünce temeli olusturamaz. çünkü eger bunlardan biri eksik oldu mu bu akılcı düsünceden sapar ve hezeyanli düsünce sistemi gelistirir. bu toplumlar içinde gecerlidir. bu evreleri tamamlamayan toplumlarda ne yazik ki felsefe luks olarak gozukur. ama insanlik ortak paydasina katkısı sinirli olur bu toplum olarak. ondan dolayi önce bu evreler tamamlanmali sonra felsefe işine girisilmelidir.
nietzsche de bunu aforizmalarında yansıtır gibi olmuştur. lakin aşırı çalışmaya karşı olduğundan tembelliği savunuyor olduğu da çıkarılamaz. karışıktır işte. ama her filozof marx gibi şanslı değildir ki arkadaş parasıyla hayat sürsün.
sosyal bilimlerde genç dahi olmaz denmesinin nedenini biliyorsak; yanlışlığını bildiğimiz önerme.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar