bugün

yanlışlığı veya doğruluğu henüz ispatlanamamış inanıştır, fikirdir...eksi oylayarak değiştirilemez.

felsefenin düşünme ve sorgulama üzerine inşa edildiğini düşünen feylozof görünümlü kişilerin, onların bu durumuna akıl sır erdiremeyen kankalarının aklından geçendir bu söz.

zira bu kanka kişisi hayatında felsefe üzerine konuşan bir allah'ın kulundan veya ate'den kesin bir yargı, niceliğe dair bir beyan işitmemiştir. suç feylesof görünümlü kişidedir. felsefeyi temsilde hata yapmış, toplumsal hafızadaki ve beğenideki yerini sarsmıştır.

sadet; felsefe iyidir ancak eninde sonunda öznellik damarı kabarıktır...ayrıca allah hepimizi felsefeyi yanlış temsil eden kişilerin kankalığından korusun...amin.

edit: gerekli etkiyi göstermiş, insanlar düşünmeye başlamıştır...mutlu ve huzurluyum.
felsefe, sürekli bir zihin yorgunluğu ve düşünce trafiği gerektirdiğinden yanlışlığı tartışılmayacak önerme. aklını kullanan tembel olamaz.
felsefe tembellik değil; inat, sabır ve yaratıcılık ister. o bakımdan yanlış bir tezdir ortaya atılan. öyle inatçı olmalısınız ki; sürekli aynı gerçeğe ulaşsanız da bıkmadan, sabırla aramaya devam etmelisiniz. yeni yollar, çözümler, nedenler, sonuçlar bulmak için yaratıcı olmak gerek, felsefeden uzak kalmak tembel işidir asıl. " deryayı bilmeyen balık olmak" demek bu, filozofsa kendini " rakı şişesine atan" ve o şişeden deryadan daha çok anlam çıkarandır. işi ziyadesiyle zordur; ama başka türlüsü de elinden gelmez, düşünce kıvrımları 7/ 24 vazife görür çünkü.
sosyolojik olarak insan oglunun su dört öğeyi tamamlamasi gerekir. karnini doyurma, barinak ihtiyaci, sosyallesme ve sevme ihtiyaci. insan oglu bunlari tamamlamadan akilci bir düsünce temeli olusturamaz. çünkü eger bunlardan biri eksik oldu mu bu akılcı düsünceden sapar ve hezeyanli düsünce sistemi gelistirir. bu toplumlar içinde gecerlidir. bu evreleri tamamlamayan toplumlarda ne yazik ki felsefe luks olarak gozukur. ama insanlik ortak paydasina katkısı sinirli olur bu toplum olarak. ondan dolayi önce bu evreler tamamlanmali sonra felsefe işine girisilmelidir.
nietzsche de bunu aforizmalarında yansıtır gibi olmuştur. lakin aşırı çalışmaya karşı olduğundan tembelliği savunuyor olduğu da çıkarılamaz. karışıktır işte. ama her filozof marx gibi şanslı değildir ki arkadaş parasıyla hayat sürsün.
sosyal bilimlerde genç dahi olmaz denmesinin nedenini biliyorsak; yanlışlığını bildiğimiz önerme.