bugün

bazen insani bunalttigi söylenen zekiliktir. ben değil bir arkadaş.
kendini fazla zeki sanmak gibi bir yanılgı ile karşılaştırılmamalıdır. ancak psikiyatriden alınacak çeşitli testler sonucunda bu kanıya varılabilir. genellikle toplumda bir kimlik edinilip rol odaklı yaşamaya çalışılır.
Bir an orantisiz zeka'nın yeniden hortladığını düşündüğüm başlık.
Neyse ki değilmiş.

(bkz: orantisiz zeka)
uyutmaz. aklından binbir düşünce binbir analiz geçer. uzun uzadıya konuşursun kendinle. sonuçta hiçbir yere varmaz.
çok yalnız, arkadaşsız olmanıza neden olur.

çünkü herkese fazla gelir zekanız.

kendimden biliyorum.
erkek; fazla zeki ise evde kalır.
kadın; 404 not found.
Çoğu toplum ve sosyal çevreye ayak uyduramadıkları doğrudur . Çünkü bireysel değil , kitlesel olarak baz aldığımız için toplumdan soyutlanırlar . Ama zeki biri kendini kullanmayı yer eder ve ahlak kurallarına bir nebze uyarlarsa kendini toplumda çok iyi şekilde yer edinmeyi bilir . Bir atasözü vardır; 'Keskin sirke küpüne zarar.' dır diye . Burada sirke zeka , küp ise akıldır . Zekanın kontrolünü akıl sağlar . Eğer sağlıklı , bilgili , toplum ve ahlak kurallarından,empati , insanlık değeri , ontoloji olgusu vb. gibi şeylerden mahrum bir aklınız varsa toplumdan dışlanmanız çok absürd bir şey değildir . Şayet toplumdan dışlanan gerizekalılar da vardır . Ama bunlar zekası için dışlanmıyor , akıllarını kullanmadıkları için dışlanırlar . velası kelam zeki biri , zekasını aklıyla , bilgisiyle , saygısı , duyguları ve öngörüleriyle kullanabiliyorsa toplumda çok iyi bir rol oynayabilir ve çok büyük başarılar elde edebilir .
Bu dünya için gereksiz ve sıkıntılı bir durum. Aptal homo sappienslere tahammül edememe ve derin bir yalnızlık sendromuna boğulma. (bkz: Nietzsche ağladığında)