bugün

cinselliğin tabu olarak görülmesinin dışında ciddi bir dışlama algısı olarakta hissedilebilecek durum. ötekileştirmede tektip insan davranışlarının dışındakiler tukaka olarak belirlenir belleklerde. her yönden aykırı insan tanımlamasının sıkıntılılığı, zorda oluşu muhafazakarlığın yükselişiyle iyiden iyiye tavan yapmıştır. halbuki , cinsel tercihle ilgili eğilimler insanın kendisini bağlar niteliktedir doğası itibariyle. burda ilgi çekici argüman empati yetisinin kayboluşundadır. insanın dışlanmışlık hissi , toplum içinde düşünülmesi gereken travmatik sonuçlar doğurabilir.
empati der geçeriz lakin mühimdir bu yetinin kullanılabilmesi. insandaki ben merkezcilik, her olgunun ortasına denk düşecek şekilde kendini görme ve kalıpçılık başlı başına ötekileştirme unsurları.
eşcinsel ama iyi bir insan diyordu geçen bir yazıda birisi. evet amalar var işte. kaldıramıyoruz değil mi amaları? muhafazakarlık ve kalıpçılık kolkola damgalamaya bayılır haldeler. ötekileştirme ezelden beridir vardı da maalesef parlak dönemlerini yaşıyor bence. çünkü dünya muhafazakarlığın pençesinde. savruluyor, savuruyor!
ne sanıyordunuz? muhafazakarların lgbt'ye ok diyeceğini mi? öyle bir şey olmayacak. 15 eylül'de saraçhane yürüyüşü bunu gösterecek.