bugün

en iyi dövüş sporu yoktur, en iyi veya en kötü sporcu vardır. demem o ki ne yaptığınızın önemi yoktur, nasıl yaptığınız önemlidir. o dövüş sporunun tekniklerinde ne kadar başarılısınız veya felsefesini ne kadar özümsediniz? kısacası bu dövüş sporunun neresinde olduğunuz önemlidir.
en iyi elma olur, en iyi araba olur ama en iyi dövüş sporu olmaz.

ben 1 senedir krav maga yapıyorum, çok faydalı, güncel hayatın içinde size önemli kazanımlar sağlıyor, tehdidin nasıl geleceğini ve sizin neler yapabileceğinizi size gösteriyor.
öğrenimi kolay, ilk yardım gibi ne zaman lazım olacağını bilemezsiniz ama lazım olduğunda size değer katacak bir spor.
istanbulda bu konuda en iyilerin başında bülent çetin yer almakta, gidip bir ders izlemek size fikir verecektir.

kavga ne kadar öğrenilebilen bir güdü olsada çok değişkeni vardır.
kişisel benliğiniz, cesaretiniz, özgüveniniz , tekniğiniz ve zamanlamanız sizi galip mağlup hatta kaçak belkide ölü olmanıza neden olur.

aslında doğru soru , sen neden döğüş sporu ile uğraşmak istiyorsun, amaç nedir,
amacına göre bir çok alternatif olabilir.

istanbul hayatı için krav maga idealdir, bayan yada erkek olmanız fark etmez.
"dövüş sporu" değil de savunma sanatı olarak (bkz: wing chun)
osmanlı tokatı dır . tarihiyle kanıtlanmış tır .

yalnızca müslümanlara özel bir dal dır .bi çakarsınız karşınızda ki kişi katalarını havada çizmeye devam eder ve yerde son bulur .

şimşek çakması ne dir .
(bkz: koşu)
Caponların bir bildiği var deyip sumo diyorum*
Tabi ki de muay tai.
aktif savunma yani savunma yaparken saldırma üzerine inşaa edilen sporlar sokak ya da kapalı alan döğüşleri için idealdir. bir sportif faaliyette Uluslararası kriterler uygunluk için 6yıl boyunca, günde 6saat çalışmanız gerekir. aktif savunma diye adlandırmamızın nedeni ilk saldıranın (özel bir durum söz konusu değilse) sizin olmayacağınız, ama rakibi alt edebilmeniz için tavsiye ediyoruz. geri kalanı; çeviklik, esneklik, direnç ve saldırı anında gücü odaklayabilmek egzersizlerini verdiğimiz zaman süre esasına dayanır. krav maga filan da ancak Ortadoğu'da bir anlam taşır. amatör biri olmadıkça, saldırısını savunmayı aşacak yöntemi olmadan kolay kolay döğüş sporunda da, saldırıda da kimse senin ağzının içine girip saldırmaz. performans ve zeka kavgada ilk ihtiyaç duyulan şeydir.
boks olabilir. oldukça vurdulu kırdılı bir spordur. üst modeli ise kickbox'dur.
fatih terimi döven amcanın yaptığı. en hoşuma giden o gençler