bugün

orrrrrrrrrrrrrrrrrrospu çocukluğudur. bak bir daha entry yazdım, dayanamıyorum ulan. göz göre göre cebimizdeki 3 kuruşa gözünü dikmelerine dayanamıyorum. lan o ehliyeti 2000 yıllık parşomene basıp versen gene etmez 15 tl. 15 tl masrafmış, yarrağımı masraf amk. orospu çocukları değerli kağıt diye diye sikip attılar, pasaport almak amerika vizesi almaktan zor amk. değerli kağıtmış, hay allahım ya.
düşünenlere ibret olan uygulamadır.
86 çarpı x tutarında para nereye gidiyor diye düşündürtmüştür.
yolsuzluğun belgesidir.
15 tl bile fazlada neyse.

yazar dostlar. kredi kartlarının çip ve manyetigi sadece kartlara özel tanımlanır. ve şifre ile kullanabilmeleri için ayrıca başka bir güvenlik aşamasından geçer.

bu bahsettigim sizin cebinizdeki kredi kartları için geçerli. birde üst segment bircogunuzun görmedigi kredi kartları var.

mesela dünyada üst sınıf iş adamlarının en çok tercih ettigi. world signia diye bir kart söz konusu internetten arastırın özellikleri bile 10 sayfa.. neyse.

bu karta kişiye özel tanımlamalar yapılır cogu zaman. kullanılan materyali çipi manyetigi (yanındaki siyah bandı) vs si herseyi ayrı bir maddeden yapılır çabuk yıpranmasın diye.. hatta istersen üstüne resim bile konulur.

neyse konuya geleyim. böyle güvenlik sistemlerine sahip ve üst düzey insanların kullandıgı kartların basım maliyeti asla ve asla 10 tl yi geçmemektedir.

bunlar neyin kafasını yaşıyorda 101 tl istiyorlar.. inanın o 15 tl de bile %70 kart marjı yoksa adam degilim.