bugün

eczacılara havadan para kazanıyor diyen kul hakkı yer. şartları oldukça zor zira lise mezunu adama sen kurum evraklarını emanet edemezsin. tek tek kontrol etmen gerekiyor tüm satışları, tek tek ve düzenli olarak. geri dönmemesi için. zira bu insanlar parasını o kağıtlardan kazanıyor. 3 ay geçikmeyle. kalfanın hastaya ki bu hasta dua edin çocuk olmasın, yanlış ilaç verdiğini düşünün. sorumlu kişi kalfa değil, eczacıdır. eğer eczanesinde durmayan bir eczacı varsa, zaten oradan alış-veriş yapmayın derim.
Dükkanda durmaz. Asgari ücretle ilaçtan anlamayan kişileri çalıştırır. Bu kişiler de kafasına göre muadil ilaç verir ve kafasına göre nasıl kullanılacağını anlatır. Oysa hastayla eczacının birebir muhattab olması gerekir bakkal dükkanı değil orası.
diplomalı bakkal.
(bkz: ispençiyar)
neden eczahanelerinde durmadıklarını gerçekten çok merak ediyorum.

bunun sebebi salt puştluk olamaz herhalde.

8 senedir düzenli olarak ilaç kullanıyorum ve şimdiye kadar gittiğim çok farklı eczanelerde ezici çoğunlukla eczacı yoktu. yerine koyduğu adamlar...

hep de eksik yapıldı işim. ya ilacın s.k.t'si geçmiş, ya kafasına göre kutuları birleştirip boş kutuyu almış, ya yanlış ilaç vermiş....

gerçekten terbiyemi bozmaktan hiç hoşlanmıyorum ama ya işinizi adam gibi yapın ya da "siktirip" gidin arkadaşlar. bırakın işini iyi yapan kazansın, insanlara yardımcı olsun. sizde fitil mitil icat edin, götünüze sokarsınız...
Değişik tipleri vardır:
Serbest Eczacı
Hastane Eczacısı
Endüstri Eczacısı
Askeri Eczacı vs. vs.
görsel
ilaç konusundaki bilgili kişi ama kimse eczanelerde rahat kazanıyorlar demesin zira aslında zor bir iştir. Ama eczacılık aşktır.
Eczacılık fakültesi mezunu olanların kazandıkları ünvan. Türkiye'de eğitim süresi 5 yıldır. Genel olarak serbest eczanede mesleklerini icraa ederler. Hastane eczacılığı, kamu eczacılığı ve endüstri eczacılığı gibi alanlarda da hizmet verirler.
Zorlu bir eğitim sürecinden geçerler. Ancak mesleki bilgilerini serbest eczanede pek kullanmazlar. Türkiyede ki ilaç politikaları ve hasta ile olan reçete engelleri bunun önüne geçmektedir. 1 yıl süreyle eczanede yardımcı eczacı olarak hizmet verdikten sonra nufusa göre boş olan yerde eczane açabilirler. Hizmet puanları eys denen bir sistemle belirlenir.
Eski nesilleri pek eczanede görünmezken, yeni nesilleri genelde işinin başında ve hasta ile diyalog halindedir. Kar marjları önceden çok yüksekti ancak şimdi ki sistemde brut karları yuzde 14 ile 22 arasında seyretmektedir. Kira masrafları yüksek olur genelde maliyetli bir iştir. Ancak Türkiye şartlarında mezun olup kendi işini açabilen tek meslek grubudur.
ağrı kesici esnafı.
kağıda cathejell yazıp bu jelden var mı dedim.
adam yok ilk defa duyuyorum bunu dedi.

seni mezun eden fakülteyi zikiyim.
nasıl ilk defa duyuyosun mal.
şimdiden eczacılık okuyanlara geçmiş olsun. migros eczane reyonu açmaya başladı. diğer market zincirleride açmaya başlar yakında. marketler varken kimse eczaneye gitmez.
esnaf tıp insanı.

var mı bi tane, bir ricada bulunmak istiyorum lütfen.