bugün

Bizim memlekette ya dini siyasete alet ederler, yada dinsizliği siyasete alet ederler.

Demokrasiyi, vicdan hürriyetini Bir türlü anlayamadık ne yazık ki.
birincinin ikinciyi kapsadığı iki kelime.. islamda siyaset vardır.. keşke bilseydiniz..
beraber olmaması gereken iki olgu. din kişisel bir durumdur inançlar kişiseldir. siyaset toplumun genelini ilgilendiren konuları içerir.
yan yana geldiğinde pek hayrını gören yoktur.
günümüzde ayrilmaz ikili .
Kesinlikle bu iki kelime birbirinden uzak olmalıdır.
her tesettürlüyü akpli her risalei okuyanı fetocu olarak algılayan canım ülkemin canım durumu.
Muasir medeniyetlerde, asla yan yana kullanilmamasi gereken iki kelime.
Din kendi içinde yaşanmalıdır ve siyasetten uzak durmalıdır. Ne dini ele alan siyaset ne de siyaseti ele alan din amacına ulaşmış değildir. Günümüzde bazı toplumlar siyaseti dinle harmanlamaya çalışarak insanların inançlarını kullanmakta.
savaş sebepleridir. din ve siyaset olduğu sürece savaşlar kargaşalar devam edecektir.
ikisi de kişinin kendi içerisinde seçmesi gerekli olan ve saygı duyulması gerekendir. fakat artık kimse kimseyi umursamadığı için din gibi kutsal siyaset gibi öznel bir şeye dil uzatılır olmuş.
kesin kez birbirinden ayrılması gereken iki ayrı kulvar.

birbirlerini istismar etmeleri çok kolay.
bu durum hem dini hemde siyaseti yıpratır ve insanları birleştirici yanı zayıflar buda toplumda huzursuzluğa ve sapkınlığa neden olur.
tartışılması en hassas ve tehlikeli olan iki konudur, 3. sü futbol olabilir
önceleri yani laik sistem keşfedilene kadar devletin olmazsa olmazlarından olan ikiliydi.ikisi de birbirini tamamlayıcı güçlerdi.siyaset yasa yapmada din ise bu yasayı insanların zayıf yönlerinden yani tanrı ile kandırarak veya korkutarak bu yasaları kabul ettirirmede kullanılırdı.ardından laik düzene yani demokrasiye geçildi ve din artık yönetim aracı olmaktan çıkıp insanların özel yaşantısına girdi ve dinin artık etkisininin, en azından yönetimde yitirildiği zannedildi fakat hiç de öyle değildi.çünkü din biçim değiştirip kişiselleşti yani dinsiz bir insanın siyaset yapamayacağı yapsa dahi halk tarafından benimsenmeyeceği yani iktidara getirilemeyeceği anlaşıldı.burdan da anlaşılacağı üzre siyaset yapmak için din ilk planda olmalıdır, siyaset yapan biri için din olmazsa olmazlardandır.
din duygusunu incitmeden softalıkta savaş imkansız değildir. Geleneklere dokunmadan taassubu yenmenin yolu pekala bulunabilir