bugün

sağduyulu değil de sol duyulu insanların isteğidir. saçmalamanın dik alasıdır. zirve yapmasıdır. nirvana gibi birşeydir. hani yaşlılar der ya hanım ocağa su koy, o iş olmazsa çay demleriz aynen o hesap. aynı zamanda ironinin tavan yapmasıdır. bu ülkede asgari ücret ne kadardır, 700-800 lira, açlık sınırı ne kadardır, 995 lira, yoksulluk sınırı ne kadar, 3242 lira, gel de çık işin içinden, sandık semboliktir ama gereklidir. bu şuna benzer tamam adamlar yüzde 50 ile geldiler, 11 küsur senedir de gitmek nedir bilmiyorlar, peki 11 sene boyunca muhalefet el birliğince toplanıp arada o kadar seçimler oldu niçin cezasını vermedi, veremedi, birbirlerine düşmekten meydan diğer tarafa kaldı. şimdi de mısır'daki gibi bir darbe olsun da hükümetten kurtulalım, eee daha sonra ne olacak geçmişte en yakın darbe 12 eylül 80 darbesi değil miydi bizleri mutlu memnun etmeyen, şimdi ne değişti. hadi diyelim asker darbe yaptı yönetime el koydu, bu ne kadar sürecek 1 yıl 2 yıl belki daha az ya da daha fazla sonra ne olacak seçim seçim ne olur sandık ile. velhasılı kelam boş işler bunlar boooooş.
(bkz: karanlık güçlerin sürekli düğmeye basıp durması)
Sol gerici zihniyetin mottosu. Allah onları helak etmedikçe bize rahat huzur gelmeyecek.
bazi sigirlar misirda hala devrim oldugunu saniyor. olum ordu el koydu la ulkeye.
halk orduyu da dize getirirmis bak bak. dipcigi yedimi halk falan kalmaz meydanda.
demokrasi?
demokrasiyle bağdaşmayan söylem. demokrasinin meşruiyetinin öncelikli şartı sandıktır. ancak bir başka şartı da, demokratik rejimin sürekliliğini sağlayacak ve iktidar partisinin aşırı temsiliyetini (mesela yüzde elli oy aldığı halde yönetim üzerinde yüzde yüzlük etki göstermek) engelleyecek demokratik unsurların bulunmasıdır. bunlara örnek olarak; bağımsız yargı, bağımsız üniversiteler ve etkin öğrenci grupları, bağımsız medya, güçlü bir meclis ve sorgulayıcı bir cumhurbaşkanı gösterilebilir.
Demokrasinin ne olduğunu bilmeyen cahil cühelanın düşünme şekli.Mısırda demokrasinin daha 1. yılında katledilmesinin nedeni.