bugün

Dalaman Havaalanı (IATA: DLM - ICAO: LTBS) Muğla ili, Dalaman ilçesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Yapımına 1976 yılında başlanmış ve 1981 yılında hizmete girmiştir. Türkiye'deki havaalanları içerisinde ilçe merkezi sınırları içinde yer alan tek havaalanıdır.

Dalaman Havalimanı, yerleşim merkezine 6 km mesafede, güney istikametinde kurulmuş olup, limana ulaşım taksi ve otobüs işletmeleri tarafından sağlanmaktadır.

Günün 24 saati sivil hava ulaşımına açık tutulan Dalaman Havalimanı CAT I (Kategori I) niteliklerine sahiptir.

Toplam 9.343.000 m² kurulu alanı bulunan Liman, 2594 m² iç ve 21588 m² dış hat terminal binasına, 3000x45 m boyutlarında beton kaplamalı piste, 3000x30 m boyutlarında taksiruta ve 932x205 m boyutlarında 21 uçak kapasiteli bir aprona sahiptir.

edit: wikipedia'dan alıntıdır.
dış hatlar çıkış kapısında, manken polislerin görev yaptığı havaalanıdır.
fethiye, marmaris, kalkan, kaş gibi turistik ilçelere gelen, yerli ve yabancı turistler için çok kolay olmuştur.
rent a car firmalarının, giriş çıkışlarda çok büyük zorluklar yaşadığı havaalanıdır bunun nedeni, dalaman belediye başkanının taksi durağı olması ve bütün işleri kendisi yapma gibi eğilimi olduğu için olabilir.
bundan bir yıl öncesine kadar ufacık bir iç hatlar terminaline sahipken, yeni yapılan dış hatlar terminalinin hizmete girmesiyle, eski dış hatlar terminali şimdi iç hatlar olmuştur.
havalimanı taksi-mafyasının dışındaki taksilerin yolcu alması yasaktır.
dünyanın tek inşaat görünümlü ödüllü havalimanıdır, ki atm nin sırf iç mimari masraflarından kısmak için uydurduğu proje.
yanlış yapılan fizbilite çalışması ile bataklığın içine kurulmuş ve aralıklarla pist yenilenmesine ihtiyaç duyulan havalimanıdır.
emre arolat ve gonca çırakoğlu tarafından yazılan; dalaman havalimanının proje ve uygulama safhalarında yaşanılan güçlüklerin anlatıldığı ve bir havalimanının karmaşık yapısının gözler önüne serildiği yem yayınlarına ait kitap. mimarlık yoluna girmiş her bireyin alıp okuması şiddetle tavsiye edilir. görsel