bugün

(bkz: ateist olmanın dayanılmaz hafifliği)

dine inanmayan insan beyanı.

takıldığın bir yer olursa gel sor diyerek kuşkuları giderilmesi gereken insan.
her şeyden kolayca sıyrılmak için ortaya atılan ateist ya da deist beyanı.
Hakli bir yazar soylemidir. Zira biraz akli kullanip got korkusundan siyrilirsaniz sacma olduklarini gorebilirsiniz. Sahi cehennemde yanma korkusu olmasa kimse inanir miydi acaba ?
Deist mi ateist mi olduğu anlasilamayan yazar beyani.

(bkz: bi bitmediniz amk)
içinde derin bir yerlerde bir "acaba" bulunan bir kâfirin bunu sözlüğe yazarak iki tane destek yorumu görüp gece rahat uyuması için ortaya atılmış şüpheli önerme.

Bütün dinler zırvalıksa ve bundan kesin eminsen, cevaplaman gereken ama cevaplayamayacağın önemli sorularla karşı karşıyasın demektir. Bilimin asla cevaplayamayacağı sorular. Mesela: 4 milyar yıldan fazla süreyle dünyaya durmaksızın astreoid yağarken neden son 45 milyon yıldır tek bir astreoid düşmedi? Neden jüpiter bir taş yığınıyken son 50 milyon yılda gaz kütlesine dönüşüp dünyaya çarpması gereken milyonlarca meteor ve astreoidi kendi içine vakumladı? Bunlar tesadüfse olma olasılığı ne? Hadi cevaplayın amk.
Felsefe yapmak için ana sebeplerden bir tanesi.
Ateist? Büyük patlama teorisi? Stephan hawking?
din kitaplarının insan aklı ürünü olduğu düşüncesidir; allaha inanmamayı içermez. özetle deist bir yaklaşımdır.
"maymundan geldik" veya "kendiliğinden oldu" zırvalıklarını her duyduğumda en son dine tekrar tekrar iman ettiren bir durumun olması.
Vay çekiç kafalı seni. Evren genişliyor. Galaksiler merkezden uzaklaşıyor. Bir ateist büyük patlamaya inanmıyor diye birşey yok. Bal gibi inanıyorlar. Nasa, araştırmalarını bunun üzerine kurmuş durumda. Tıpkı güneş sisteminin nebula iken patlayıp oluşması gibi.

Büyük patlamayı inkar ederek kaçamazsınız. Ne yani şimdi uzay boşluğunda bulunan bütün nesneler ezelden beri var mıydı? Atmosfer dışında gezinen bir bakteri hep canlı bir şekilde var mıydı??

Bilim bunları asla cevaplayamaz. Eğer galaksileri oluşturan gaz ve tozlar hep vardı ise benim bunun bilimsel olarak sebebini bilmem lazım. Nasıl olurda birşey sonsuz olarak var olur? Nasıl olur da onun bir başlangıcı olmaz?

Mesela boş bir meydanda bir heykel varsa, onun nereden geldiği şu şekilde açıklanabilir: demir, taş ve çimento kullanılarak yapılıp getirildi. Hemen ardından ikinci soruyu sorarım: demir, taş ve çimento nereden geldi?? Fazla uzatmadan, o maddeler aslında güneş sistemi oluşmadan önce uzay boşluğunda zaten vardı cevabına gideriz. Eyvallah, peki. Oraya nereden geldiler? Ezelden beridir hep orada olmuş olamazlar. ilk başlangıçları nasıl oldu? Bırak maymunu filan geç öyle fasafiso işleri. Bana bilimin sana verdiği cevabı söyle. Uzayda yer kaplayan ve kütlesi olan nesnelerin varoluşlarının bir başlangıci olmadığını onların zaten hep varolduklarını mı söylüyorsun?
Kimi inanır kimi inanmaz, Zorunda da değildir. Ancak ölünce herkes anlar neyin ne olduğunu.
yaratan insanlardan onun emirlerine uymadıkları için hesap sorucaksa ve o emirler bir kitapta yazıyorsa o kitabın yanlış olmasının ihtimali söz konusu değildir.yaratan "emirleri verdiğin son kitabı neden korumadın" sorusuyla karşı karşıya gelmez şüphesiz ki her şeyin doğrusunu en iyi o bilir.
sorular her zaman cevaplardan daha önemli olmuştur çünkü cevaplar soruların çocuklarıdır.
insan kendine şu soruyu sorduğun da bu paradoksun ( tanrı ve din var mı? yok mu? )içinden çıkmaya çalışma çabasının artış gösterdiğini görecektir diye umuyorum.
soru: ben neden ve ne için varım.
eğer kişi bunun cevabını yemek, içmek, oturmak, çalışmak, uyumak, sevişmek ve ölmek olarak tanımlıyor ve varoluşunun sadece bunları yapmakla sınırlandıra biliyorsa canı gönülden söylüyorum o kişiye inançsızlık yakışır.