14 ağustos 1941'de ingiltere başbakanı winston churchill ve a.b.d başkanı franklin roosvelt arasında imzalanmış bildiri. a.b.d'nin tarafszlık politikasını terk ettiğini ve müttefiklerin yanında savaşa gireceğini açıkladığı bildiri.
Atlantik Bildirisi (Atlantic Charter), 14 Ağustos 1941.
II. Dünya Savaşı sırasında, ingiltere Başbakanı Winston Churchill ile o sırada henüz savaşa girmemiş olan ABD'nin Başkanı Franklin Roosevelt arasında Kanada açıklarında bir savaş gemisinde yapılan ve beş gün süren görüşmeler sonucunda 14 Ağustos 1941'de yayınlanan ortak bildiri. 8 maddelik bu bildiri bir bakıma Wilson'un 14 noktası'na benzemektedir. Bu bildiri ile A.B.D.'nin tarafsızlık politikasını terk ettiği açıkça ortaya çıkmıştır. Bildirinin maddeleri özetle şöyledir: i.Savaştan sonra toprak kazanılmayacak ii.ilgili halkın onayı anılmadan toprak değişikliği yapılmayacak, iii.Uluslar kendi geleceklerini kendileri saptayacaklar (self-determination), iv.Uluslararası işbirliği gerçekleştirilip geliştirilecek, v.Temel hammaddelerden eşit biçimde faydalanılacak, vi.insanlar korku ve açlıktan kurtarılacak vii.Açık denizlerde ticaret serbestliği gerçekleştirilecek, viii.Mihver devletleri silahtan arındırılacak ve savaştan sonra topyekün silahsızlanmaya gidilecek. Bu maddeler daha sonra Birleşmiş Milletler Andlaşması'nın içine de alındı.
2. dünya savaşının bitiş sürecini hızlandıran bildiridir. 1. dünya savaşı sırasında yayımlanan wilson ilkeleri ile benzer hükümler içerir.