bugün

sen hala burada mısın ya?

türk harfleri bunlardır.

görsel

Atamızın kaldırdıkları bunlar.

görsel

(bkz: türk alfabesini kaldırıp latin alfabesini getirmek/#11207806)

zamanında güzel bir ayar verdiğim yazı. Sen hala bıkmadın mı be adam!
milletimiz acaba türk alfabesini en son ne zaman kullanmıştı sorusunu akla getiren sebeptir. ha bir de bu harfleri hangi atamız kaldırdı acaba?
harf devriminden önce türk alfabesinin kullanıldığını zanneden über zekaların merak ettiği sebepdir..
not:kitap okuyun olum.ne olur lan. 31 çekeceğinize 1 saatinizi kitaba ayırın.
arapları içinde hissettiği içi alfabesini bile türk alfabesi sanan düz söylemidir. ve bugün o araplar bile resmi yazışmalarda o beğenmediğin latin alfabesini kullanıyor.

"düz işte"
latin alfabesi denilen alfabenin kökeninde, doğulu bir toplum olan fenike alfabesi vardır. sonuçta, bize daha yakın bir alfabe kabul edilmiştir. bir zamanlar, islamiyetin kabulü ile arap alfabesine geçildiği de unutulmamalıdır. atatürk, batılı bir ülke olma yolunda, diğer değer ve ölçülerle uygun şekilde, latin alfabesini kabul etmiştir. bu devrim oturmuş ve benimsenmiştir ve geriye dönüşü yoktur. bugün bunu tartışmak, boş ve avanakça bir iştir.
türklerin yıllardır ağzında dolaştırdığı şu sözlerden haberi olmayan gençlerin götünden uydurdukları sebeplerdir. bu sözü kafanıza iyi belleyin ve neden yıllardır söylene gelmiş bi zahmet araştırın lütfen. anahtar kelime: horofira (nilüfer hatun)

eğeri kaltak osmanlı,
şalvarı şaltak osmanlı,
eken de yok biçen de yok,
yiyende ortak osmanlı
ulan bi orhunca, uygurca, eski anadolu türkçesi derslerinden birini bir dönem görün bi.. bi görün.. bi alın üçer kredilik ders olarak. sonra onların ne kadar zor olduğunu anlayıp her birinden 05 ortalamayla kalın. bakalım o sövdüğünüz atatürk e dua ediyonuz mu etmiyonuz mu.. ki ayrıca atatürk arap harfli alfabeyi kaldırmıştır. sorun değil bi osmanlıca dersini alın ondan da kalın bakalım ne düşüneceksiniz. ulan okur yazarlık oranının neredeyse sıfır olmasından da mı bişey çakozlamıyonuz.. çok zor lan osmanlıca.

mhmt; hadi tahmin edin ben buraya mehmet mi yazdım mahmut mu? osmanlıca böyle işte omunuyum.
bize ilkokulda arap alfabesi denmişti halbuki.

(bkz: ilkokul terk)
(bkz: beyin ölümü gerçekleşmiş yazarlar)
(bkz: işte matbaanın bize geç gelmesi falan filan)
asıl sebebi islam dinini seçmek, devlet kadrolarında iran kökenli görevlilere yer vermek, hanedan ailesi ve devşirmeler hariç yönetimsel kadroların hemen hemen tamamını bu kişilerden seçmek akabinde gelişen 11-12. yüzyıl devrimidir.
belkide anlamadan da arapçayı(kuranı kerim) ezberleyebileceklerini bildiği için olabilir.
latin alfabesini daha rahat okuyup onları daha iyi anlayabilmek için de olabilir.
yada araplarbizi anlayamasın diye de olabilir.
sebebinden çok sonucu önemlidir zaten. harf devrimi, okur yazar oranındaki düşüşün nedenidir.
ama aslında başlık şöyle olmalıydı, atamızın arap harflerini kaldırmasının asıl sebebi
okur yazarlık oranının oldukça iyi düzeylerde olduğu ve binlerce, milyonlarca alimin bulunduğu bir ülkenin, o güne kadar yazılmış olan hiçbir kitabı, geçmişe dair tutulmuş olan hiçbir kaydı okuyamaz hale gelmesine neden olan bir harekettir. "asıl sebebi"ni bir Allah biliyor galiba.
yahu ne bu ırkçı arkadaşlardaki atatürk düşmanlığı. dünyayı versen yaranamazsın bu heriflere... bi araştırın allahaşkına cumhuriyetten evvel hangi harfler kullanılıyormuş? arap alfabesi değil mi? kaldırmasaydı ne olacaktı? bu sefer yok çağdaşlık için uğraşan batı modernliğini örnek alan atanız neden arap alfabesinde kaldı yok neden yazıda kolaylığı sağlamadı diye bik biklenecekti. latin alfabesinin yazımının diğer bütün harflerden daha kolay olduğunu söylememe lüzum var mı bilmiyorum ama şakirtlerin artık atatürk ü karalamak için daha uygun bahaneler üretmesi gerektiğine inanıyorum...
türklerin doğuyla bağlarını koparıp batının sömürgesine açmaktır. zira milliyetçi adam göktürk alfabesi dururken latin alfabesine geçmez.
türk harflerini kaldırmamıştır. ama getirdiği harfler de türk harfleri değildir. o alfabe çok zordu o yüzden bu alfabe getirildi yalanı da anca 1. sınıftayken inandırıcı oluyordu.