bugün

bir çok kaçakçı ve üçkağıtçı milletvekilinin yargılanmasını düşünmeleri dokunulmazlığı kaldırmama sebepleridir.
en başta genel başkanı yargılanacağı için* sürmesi ihtimal dahili faaliyet.
seçimlerden önce verdiği bir sözü daha tutmamasıdır. ayrıca bir şekilde hapisten çıkabilen genel başkanının tekrar hapse girmek istememesidir.

böyle bir durumda grup toplantılarını artık hapishanede yaparlar.
halkın suçudur, yüzde 47'nin ayıbıdır.
bidon kafa yaftası yapıştırılınca kızmaması gereken güruhun ayıbıdır.
mitinglerde hamaset yap, halk de, milli irade de, hukuk ve demokrasi de ama doknulmazlık kalksın diyenlere sus pus ol ve bunlara demogoji yap.

çünkü tayyip dahil olmak üzere bir çok bakanın 50'ye yakın yolsuzluk dosyası var.
keza akp vekillerin varolan dosyalarını saymıyorum bile.
bu zamana kadar kim kaldırdı dokunulmazlığı veya dokunulmazlık yoktuda akp mi getirdi? sorusunu akıllara getiren cümledir.
dokunulmazlık kalksında mahalle hakimleri ak partinin vekilerini tek tek bahane uydurarak içeri tıksın ve hükümet düşsün hayalidir.
oturup bir düşünün daha önceki dönemlede seçilemeyen vekillerden kaç tanesi mahkum olmuştur.
dünyada dokunulmazlık nasıl işlemektedir?

(bkz: bir düşünün allahın cezaları bir düşünün)
dokunulmazlığı kaldıracaklardır. ama önce yargıyı tekellerine geçirmeleri lazımdır. şu anki anayasa değişikliği eğer olursa bunuda başaracaklardır.
dokunulmaktan duydukları korkudur.
dokunulmuazlıkların kalktığı gün bütün akepeli vekillerin birer bahaneyle birer birer içeri tıkılmasıyla sonuçlanabilecek olaydır. bahane mi yok? sen şiir okudun, sen ağzınla kuş tutamıyosun, sen burnunla sinek avlıyamıyosun, sen leblebiyi kulak memende sektiremiyosun...
dokulmazlık kalksın diyenler, bi savcıya bi askere dokunulunca feveran etmediği zaman dokunulmazlıklar kalkacaktır, milletvekillerine dokunulsun ama askere, savcıya, dokunulmasın tavrı ilkeli değil. dokunulmazlıklar herkes için kalkmalıdır siyasetçi asker yargıç farketmeden.
siyasileşmiş yargı anlayışının hakim olduğu bir ülkede siyasilerin tek güvencesi maalesef kısmi dokunulmazlıktır. önce yargıda kastlaşmayı önleyecek düzenlemeler yapılsın, yargı tarafszılığını sağlayacak ortam oluşsun ondan sonra sıra elbet siyasilere de gelir. bu ülkede kimse dokunulmaz olmamalaı, herkes millete hesap verebilmeli. siyasiler en azından 4 yılda bir de olsa milletin karşısına çıkmak zorunda. ya yargıçlar? katsayı kararlarıyla gençlerin geleceğine ipotek koymaya kalkanlar, çetecilerle fotoğrafları yayınlananlar hep dokunulmaz. suç işlediği öne sürülen bir yargıtay üyesi hakkında dava açmak yargıtay başkanlar kurulunun iznine bağlıdır. ama partilere google'dan link toplayıp dava açılabiliyor. kim daha dokunulmaz acaba?

tüm dokunulmazlara dokunabilmek için önce yargı reformu gerekir.

peşin not: bu bir iktidar savunma mesajı değildir. durum tespitidir. ak parti karşıtları zıplamasın boşuna. hangi siyasi olduğu farketmez. yargı bu haldeyken, bir siyasi partinin görüşlerini aynen seslendirirken o parti dışındaki siyasilerin tek güvencesi kısmi dokunulmazlıktır. süresi de bellidir. yoksa herkese google'dan dava açarlar...
daha önce ki chp'nin bulunduğu koalisyon hükümeti ''ecevit'li chp '' ve son ecevit hükümeti ve diğer iktidar partileri neden kaldırmadı kaldırılması bu kadar isteniyordu da diye soru işaretleri yaratan normal durumdur.

bu göt korkusu genel sanırım.
devlet kademelerinde bütün dokunulmazlıklar kaldırıldıktan sonra akp nin samimi bir şekilde ifa edeceği onurlu hareket olacaktır.

bütün dokunulmazlıklar kalkacak askeri,siyasi ve yargı olarak tabiki.
hayaldir.
akp iktidardan düşene kadar olmayacak hayaldir.