bugün

istanbul, ankara, izmir, konya, bursa, kayseri ve erzurum'da yeni 7 devlet üniversitesi kurulmasını öngören tasarı bakanların imzasına açıldı. ntv ahmet ergen'in haberine göre; başbakan yardımcısı cemil çiçek, bakanlar kurulu'nda imzaya açılan ilk tasarı için teklifin yök’ten geldiğini söyledi.

çiçek, şöyle konuştu: “istanbul'da medeniyet üniversitesi, ankara'da yıldırım bayezit üniversitesi, izmir'de turgut reis üniversitesi, bursa'da orhan gazi üniversitesi, konya'da konya üniversitesi, kayseri ve erzurum'da da bu illerimizin isimlerini taşıyan yedi tane üniversitenin kurulmasıyla ilgili kanun tasarısı da imzaya açılmıştır.”

eğitimle ilgili ikinci tasarı ise milli eğitim temel yasasında değişiklik içeriyor.

başöğretmen ve uzman öğretmen olma esasları, anayasa mahkemesi'nin iptal kararı doğrultusunda yeniden belirleniyor.

avrupa birliği'yle ilgili gelişmeleri de değerlendiren bakanlar kurulu, 4 başlıkla ilgili tasarıların meclis'te öncelikli görüşülmesini kararlaştırdı.

bu kapsamda, “rekabet politikası ve kamu alımları", "gıda güvenliği", "veterinerlik ve bitki sağlığı", "sosyal politika ve istihdam" konularındaki tasarılar meclis'te öncelikli ele alınacak.

kapatılan belediyelerdeki 15 bin 600 personelin başka kamu kurumlarına alınmasıyla ilgili çalışma da başlatan bakanlar kurulu, belediyelerin takibe düşen 6,5 milyar liralık alacağını da yeniden yapılandırıyor.

bu alacaklar için ana para korunacak. ana para üstüne enflasyon farkı eklenerek yeni tutar belirlenecek.

kurul, adalet personelinin yol tazminatlarıyla ilgili yasa tasarısını da imzaya açtı. *

edit:imla
mevcut üniversitelerin sorunları bitti, şimdi yeni üniversiteler açmaya geldi sıra.
Mevcut mezunlara iş buldunuzda yeni üniversiteler kurup acaba mezunları ne yapacaklar dedirten tasarı...
üniversite adı altında lise açmaya izin verecek tasarı.

üniversite mezunlarının iş bulma zorunluluğu olmadığından bahsetmiyorum bile.
(bkz: ayranı yok içmeye metrobüsle gider ıçmaya)
universitelerin isimlerine bakınca pekte içaçıcı görünmeyen hadise.
gereksizdir.Hali hazırda bulunan evrenkentlerimizin birçoğu yüksek lise olmaktan başka bir işe yaramazken yeni yüksek liseler açmaktan ziyade elimizde bulunan evrenkentlerde iyileştirme yapılması daha doğru bir girişim olacaktır.
gerek olmayan yasa tasarısıdır. bunun yerine direk liseyi 8 sene yapsınlar, üniversitede bunun içinde olsun. millet işsiz işsiz dolanacağına okusun, oyalansın, kafası dağılsın. hem getirilen tüzüklerle siyaset okulda siyaset yasaklansın, hükümetler de rahat rahat saman altından paracıklarını götürsün.
liseye gider gibi üniversiteye giden öğrenci sayısını arttıracak olan gelişme.