bugün

atatürk ü koruması için çıkarılmış ama ona en çok zararı veren şeydir.
kemalist lerin üstüne atladığı bu kanunu ne gariptir ki demokrat parti çıkarmıştır.
Çok faşizan bir kanunmuşta, ölen birini neden korumaya gerek varmışta, sonuçta o da insanmış putlaştırmanın ne anlamı varmışta mışta ta..

Tamam arkadaş Atatürk'ün hiçbir ilericiliği askeri dehası siyaset adamlığı yok. Sen çok biliyorsun ya sen değiştir rejimi. Kitleleri peşinde sürükle tek lafınla binlerce insan ölsün beğenmediğin cumhuriyet rejimini değiştir yerine istediğin rejimi getir. Çünkü devrim çok kolaydır ya. ihtilal yapmak insanları sonrasında buna alıştırmak ayakkabı değiştirmek gibidir ya.

Ne oldu? Yapamadın mı? Kendi hayatında tek bir şeyi yoluna koyamayan, istediğin olmayınca zırlayan, ufacık bir olayda en şanssız insan benim diyen sen tarihi değiştirmiş adama laf etmeyeceksin.
Atatürk'ün Ben size, hiçbir dogma, hiçbir nas bırakmıyorum sözüne uymadığımızı gösteren kanun...
atatürk'e hakaret etmek isteyenlerin kaldırılmasını istediği kanun. yoksa mevcut durumda atatürk'ü sonuna kadar eleştirebiliyorsunuz. mustafa armağan, kadir mısıroğlu vb ile bazen şahsımında yaptığı gibi.

adam bana öyle şeyler söylüyor ki akıl almaz. aramızda geçen diyaloglar;
mesela bir tanesi;

müfteri- her gittiği yerde bir genç kız istermiş yanına.
ben- delilin ne. bu konuda. kim görmüş.
müfteri- kanundan dolayı konuşamıyoruz
ben- boşver kanunu. sen bana söyle delili. bende bileyim.
müfteri- yok. gizleniyor. diyor
ben- gizleniyorsa sen nerden öğrendin. ben yıllardır araştıyorum bu adamı.
müfteri- falan abi/hoca söyledi
ben- falan abi hoca peygamber mi. yanlış biliyor olamaz mı?
müfteri- sen nasıl müslümansın. savunuyorsun adamı. müslümanlara en çok zararı verenlerden.
ben- savunmuyorum. müslüman adildir herşyeden önce. hakkında bilgi sahibi olmadığı delilsiz şeyi düşmanı için bile söylemez. yoksa iftiracı olur.
atatürk'ü neden eleştirilemez ya da put haline getirdiğini merak ettiğim kanun. kanunda "atatürk eleştirilemez" demiyor ki, atatürk'ün hatırasına ve onu simgeleyen bir şeye zarar veremezsin/hakaret edemezsin diyor.
ülkenin kurucusunu, kanunla koruması çok inciticidir, o kişi, bu küçümsemeyi, haketmemektedir, sanki ülkesinde, kabul görmemektedir gibi bir durum ortaya çıkarmaktadır. yeni anayasa çalışmaları sırasında, kaldırılmalıdır. ülke bu garabet yasadan kurtarılmalı, önderi özgürlüge kavusturulmalıdır. çıktıgı dönemdeki, inönücülügün, atatürkçülük gibi dikte ettirilmesi gibi bir tehlike kalmamış, inönücülük pasifize edilmiştir.
her tarafa büstlerinin yapıldığı, bütün resmi kurumlarda resminin asılı olmak zorunda olduğu birisini neden kanunla korumak zorunda kalırsınız? cevap basit ve çok açık: halkınızın içine sindirememişsinizdir, sorgulanması gereken bazı durumların sorgulanarak iyi olmadığının açığa çıkmasından korkarsınız. ulusların bir çoğu tarihine bir kahramanın adını ve gölgesini yerleştirmek ister ve birisini ne kadar az tanırsanız o kadar kahraman olur.

edit: entryi kötü oylayanlara yazdıklarımı destekledikleri için teşekkür ediyorum. sorgulamamak demiştim ya işte bundan bahsediyordum. neler sogulanmalı, iyi olmayan durumların neler olduğunu düşünüyorsunuz gibi sorular sorulmadan kötü oylamalar gelmeye başladı.
görsel

beklenen hoca efendi aşığı da gelmiş. adamlar rte ile atatürkü karıştırıyorlar. eleştirildi diye hapse attıran şimdiki cumhurbaşkanı. siz iyice kafayı yemişsiniz. hele bu fetocu arkadaş. günde 5 defa atatürke hakaret eder ama bırak ceza evine gitmeyi hesabı bile silinmiyor. genede ağlıyor bize mobbing uygulanıyor diye. ahlaksızlık zor iş zor..
atamızın ihtiyacı olmadığı kanundur.
cahillerin ve feto yalakalarının kaldırılması için bir yerlerini yırttıkları kanundur. o kadar cahiller ki tüm gün internette ifşa sitelerinde gezerler porno izlerler ama "google" a "atatürkü koruma kanunu" yazarak arattırıp karşılarına çıkan şeyi okumaktan acizler..

ulan kanunun tamamı 5.maddeyi saymazsan ( adalet bakanlığı yürütür ) 4 madde zaten. o 4 maddenin içerisinde atatürk eleştirilemez eleştirenler cezalandırılır diye tek bir kelime yazmıyor.

https://tr.wikipedia.org/...A7lar_Hakk%C4%B1nda_Kanun

peki bu arkadaşlar neden bir yerlerini yırtıyorlar sürekli "eleştiremiyoruz gerçek tarihi öğrenemiyoruz" diye ? çünkü paçalarından bile cehalet akıyor. amaçları üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. ama nasıl döveceklerini bile bilmiyorlar. bizim mahallede böylelerine süzme deriz. hepsi birer süzme. hem hiçbir şey bilmiyorlar hemde çok şey biliyor gibi sağda solda sümükleniyorlar.
dünyanın bile saygı duyduğu bir lideri niye koruma ihtiyacı duyduğumuzu anlayamadığımız bir duygu hissettiriyor bu yasa bize. ki biz seve seve cumhuriyet demişiz, seve seve atam izindeyiz falan demişiz. hal böyle olunca niye bu korku, bu tasa, bu yasa.

spoylır
"ağzınızdan salya akarak ve orgazm geçiren domuzlar gibi."
spoylır
atatürk'ü seven biri bence türkçe de bilmeli. en azından ağzını silmeli.
ATATÜRK ALEYHiNE işLENEN SUÇLAR HAKKıNDA KANUN
Kanun Numarası : 5816
Kabul Tarihi : 25/7/1951
Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 31/7/1951 Sayı : 7872
Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 32 Sayfa : 1842

Madde 1 : Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.
Yukarki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.

Madde 2 : Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumi veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasiyle işlenirse hükmolunacak ceza yarı nispetinde artırılır.
Birinci maddenin ikinci fıkrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır.

Madde 3 : Bu kanunda yazılı suçlardan dolayı Cumhuriyet savcılıklarınca re'sen takibat yapılır.

Madde 4 : Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 5 : Bu kanunu Adalet Bakanı yürütür.
orospu evlatlarının kaldırılsın diye umut ettiği kanun.
kore değil bura lider eleştirilmelidir diyorlar utanmadan.
sevr ile sattığınız bu vatanı ingilizlerden üstün zekası ile çekip aldığı için kuduruyorsunuz. osmanlı osmanlı diyorsunuz şu an bile osmanlı torunları ingiltere de kraliyetin finanse etmesiyle hayat sürdürüyor.
kanunun adı atatürk'ü karuma kanunu değildir, "Atatürk Aleyhine işlenen Suçlar Hakkında Kanun"dur, 25 Temmuz 1951 tarihinde kabul edilmiştir...dönemin baş bakanı Adnan Menderes'dir...vatan haini ilan edilerek idam edilen adnan menderes...
bu kanun hakkında falza bıdı bıdı yapmayın bence çomarlar ucu size dokunuyor çünkü...

kanunun çıkma sebebi ise, o dönemde Atatürk'ün heykel ve büstlerine yapılan saldırıların artmasıdır. > ne tesadüf bu gün de büstlere ve heykellere saldıranlar var...
türk ceza kanunu yasalarından biridir. aslında yobazların atatürk'ten korunmaya ihtiyacı var, atatürk'ün yobazlardan değil. 90 senedir tek kelime edemediği halde hala gölgesinden bile korkup adını duyunca karafatmalar gibi kaçışıp arkasından konuşmalarından belli.
güncel Önemli Başlıklar