bugün

corona virüsü geçirdiği evrim sonrası tüm dünyayı kucağına almaya devam ediyor.

solunum yollarına yerleşen virüs, bir türlü gitmiyor. tam "bitti herhalde amk" diyorsun. başka bir yerden patlak veriyor. solunum sistemimde gezdiğini hissediyorum resmen. ciğerlerimde soğuk hava hissi, öksürük, baş ağrısı, yoğun balgam, boğaz sorunları... sürekli bunlar arasında dolaşıyor pezevenk. bir orada bir burada.

toplum bilinçsiz ve düşüncesiz olduğu için, çok kolay yayılıyor. millet kafasına göre antibiyotik kullanıyor. yanlış antibiyotik kullanımı, virüsü öldürmediği gibi, virüsü daha da güçlendiriyor. bu şekilde sürekli kılık değiştirerek vücudumuzda geziniyor.
bence antibiyotikleri kırmızı reçeteye sokmaları gerekiyor. hastasına antibiyotik veren doktor, hastasını yatırmalı ya da kolayca verememesi gerekiyor.

bence geçen seferkinden çok daha büyük bir salgın var. geçen sefer ilk kez bir şey deneyerek, tüm dünyayı kontrol etmeye çalıştılar. kısmen başarılı da olsa, sorunu kalıcı olarak çözemedi. pandeminin etkisi ekonomik olarak çok daha büyük yaralara sebep oldu. bu sefer aynı şeyleri yapamıyorlar. insanlar isyan çıkartır. hükumetler kaldıramaz.