bugün

365 günümüz geçti gitti, hesabını yapalım. 365 gün içerisinde insanlarla oturup kalktık, yedik içtik; haksızlık ettik mi? karşılıksız çek verdiniz mi, karşılıksız senet verdiniz mi? kaç kişiyi aldattınız, üzerinizde kaç kişinin hakkı var? insan yeni yıla muhasebe yaparak girmeli, kaç insanın hakkını yediniz, kaç insana yalan söylediniz?

geçmiş hayatımızın hesabını, muhasebesini yapmak varken, geçmiş hayatımızı unutmak sayısız günahlar işlemeye, sarhoşlukla uğraşmaya ne gerek var.

samimiyetle bekliyorum sizin muhasebenizi.*
365 gün geçti gitti, gerçekten bu geçen 365 günün muhasebesini yapmayı düşünen olmadı mı hiç.
Kendiminkini yapmaya üşendim şimdi ama yukarda durmayı hakettiği için sol yakada yukarılara doğru fırlattığım başlık.
Yani yılbaşı gezin, eğlenin, için gezin. Ama 1 ocak da yada 2 ocak da gelin bir geçmiş yılınızın muhasebesini yapın. Alın bir yaprak bölün ikiye, iyi şeylerinizi bir yana; kötülük/ haksızlıklarınızı bir yana yazın. Geçmiş yılı unutmak için şekilden şekile gireceğinize kadar, hesabını yapın.
Şahsen ben yaptım. Sadece 2017 değil önceki yılları da içeren bir muhasebe. Muhasebemi "ben kimim? ve kim olmak istiyorum? “ ana soruları etrafında yaptım. Ve bazı ana kelimeler etrafımda.
-sahip olduklarım, yani pozitif özelliklerim
-eksik yönlerim
Buraya kadar ki kısım kendimi tanıma kısmıydı sonra kim olmak istediğimle alakalı soru sorarak geleceği planladım.
-başarmak istediklerim, yani bu sene kendime katmak istediklerim
Ayrıca 'kontrol altına almam gerekenler' diye bir başlık altında da bazı maddeler oluşturdum. Mesela uyku düzeni, telefona ayırdığım zaman VS.

Bu sorulara cevap verdikten sonra genel bir planlama oluşturdum. Muhasebe ve planlama her ikisini de yaptım. inşallah hedefime ulaşacağım. isteyen arkadaşlara plan konusunda yardımcı olurum.

"putları reddet, idealleri koru! “
Aliya izzetbegoviç