bugün

ek yerleştirmeden sonra hâla boş kalan üniversite kontenjanlarını doldurmak için yapılan uygulama...

üniversitelerde kapasite yetersiz birçok öğrenci açıkta kalıyor serzenişleri karşısında ek yerleştirmenin bile kontenjanları dolduramaması gayet şaşırtıcı bir durum gibi gözüksede aslında yapılması gereken plansız, programsız, hocasız, sınıfsız, malzemesiz sadece 100 kişi daha alalım ne olacakki diye arttırılan kapasitelerin, para için üniversitelerin ticarethanelere dönüştürülmesinin bir sonucudur.

artık insanlar biliyor ki bir kaç üniversite ve bölüm dışında herhangi bir üniversitenin herhangi bir bölümünü bitirdiğinde sadece elinde bir diploma olacak, ne iş hayatına ne de hayata yetecek bir eğitim değil. ve elinde bu diplomadan olan bir sürü kişi olacak aynı iş ve aynı hayat için rakip olarak.

üniversite'ye hazırlıkta ve üniversite'de ailesinin bütçesini ve psikolojisini olağanüstü zorlayacağına herhangi bir işe girip çalışmak daha mantıklı gelmektedir artık gençliğe. 20 sene önceki lise eğitim kalitesi şu anki üniversite eğitiminden daha iyi olduğunu düşünürsek bu ülke gençliğine bu eğitimi reva görenler utansın.