bugün

Tam 850 kişiye mezar olmuştur. ismi Estonya'dır. Yolcular Gece 02.00 sıralarında patlama sesi duyuyorlar. Yüzbinlerce tonluk gemi saatini bile doldurmadan alabora olmuyor, 850 kişi ile beraber direkt olarak denizin dibini boyluyor.

Tam o sıralar Estonya hükümeti değişiyor. Daha mazbatayı almamış başbakan "bedeli ne olursa olsun o gemiyi çıkarıp, ölenleri ailelerine teslim edeceğiz" diyor. Fakat günler haftaları, haftalar ayları kovalıyor ama bir türlü neticeye ulaşılamıyor.

En sonunda estonya, isveç ve Norveç arasında şöyle bir anlaşma imzalanıyor. "Hiç kimse, ne amaçla olursa olsun geminin yanına bile yaklaşmayacak!" Aileler cesetleri almak için kendilerini parçalasa da Estonya hükümeti oralı olmuyor.

Bir süre sonra yeni başbakan açıklama yapıyor. Diyor ki; "ben size bir söz verdim, o gemiyi ne pahasına olursa olsun çıkaracağız dedim. Evet bunu kabul ediyorum. Ama itiraf ediyorum, bu açıklamayı yaparken hiçbir şey bilmiyordum. Şu an bildiklerimi bilseniz inanın dehşete düşersiniz. Hükümet olarak şöyle Bir karar aldık; geminin üstüne binlerce ton beton dökeceğiz!"

Sonuç: kimse dev geminin neden battığını ya da batırıldığını bilmiyor.