bugün

nikimden malum. uçak, savaş uçağı ilgi konumdur ve yerli uçak yapılması için çok şey veririm. 1975 de kendi uçağını kendin yap kampanyası vardı ve ailecek desteklemiştik. maddi manevi.

gelelim başlığa türkiye de cumhuriyetten 1950 lere kadar bazı üretim çalışmaları olmuş. bi miktar üretim de yapılmış hatta ihraç edilmiş ama maalesef yerli uçak değildir. açıkcası montajdır.
bakın, inceleyin. üretimin alman mühendisler nezaretinde, ithal motor, ithal ana parçalarla üretim yapıldığını göreceksiniz.

o yüzden, vah biz eskiden uçak yapıyomuşuz da bırakmışızda, engellemişler bizi, gibi hic bişeye faydası olmayan yakınma ve bahanelere sığınmamak lazım.

açık ve net yapamamışız ve çalışmamışız.
önce bunu kabul edelim de gerçekten çalışmaya başlayalım.beynimizi yakalım, alnımızdan terler damlasın.

gerçekten yerli uçak nasıl yapılır.

arkadaş hızlı istiyorsan 2 senede yaparsın.
nasıl yapacaksın. basit. kopyalayacaksın. lisanlara takılmamak için de değişiklilker yapacaksın. çinli taktiği. adamlar böye yapmıyor mu?
ha teknolojisini de geliştireyim dersen yılan hikayesine döner. yaptık, yapıyoruz, porjesi bitti, prototipi çıktı çıkıyor diye beklersin.
sen o teknolojiyi yakalayana kadar yeni teknoloji gelişir.
bu, bu zamana kadar yatmış olmanın bedeli ve yatmamış olanların hakkıdır.

kopyalayacaksın demiştik ki bunu dünyada en gelişmiş ülkeler bile yapıyor. sanırım adına da diyorlar ki ikinci mühendislik.
ilki olmayacak. pilotun deneme uçusunda cartayı çekecek. millet alay edecek ama 3 senede uçan, savaşan bir uçağın olacak.
değmez mi?
devrim arabalarının da benzinsizlikten kaldırıldığını sanmak, filmde kötülüğe uğrayan için ağlamak ve o kötülüğü yapan erol taş a kızan insan gibi olmaktır.
çocukca yani.

fikirlerinizi bekler bu başlık.
yazın ki umutlanalım. bu millet yapar diyelim.
yazılmazsa yeminle umudum yükselmeyecek. çünkü buna ilgi göstermeyen bi halk, kendini yorupta bişey yapmaz.
yapmadı.
ilk olarak bira üretmeye başladı bu salaklar .

salaklara ayıp oldu farkındayım .