bugün

Bu gün itibariyle inanan insanların saçma bulduğu inançlardır. Sebebi olarak çok tanrılı dinlerin mantık hatasıymış. Birden fazla tanrı tartışma yaparmış.

Unutulmaması gereken şey tanrı kavramının kapsamı. Tanrı kelimesi içinde kusursuzluğu ve egosuzluğu bulundurur. Yani tanrı her zaman en iyisini yapar.

En iyi olan şey diğer herşeyden daha üstün olacağından bir tanedir. Tanrı kavramında her şeyin en iyi olacağı kapsandığına göre birden fazla tanrı olsa dahi doğrunun tekliğinden herhangi bir anlaşmazlık çıkmayacaktır.

Ve bundan 10 bin yıl sonra bu dinlerede saçma olarak yaklasacağımızdan şüphem yok.(Insanlik olarak)
insan beyninin bir yaratıcıya inanmasının temelinde korku, çaresizlik ve ulaşamamazlık yatar.

ilk çağlardaki insanlar güneşe, göklere, yıldırıma tapmışlardır.
çünkü ulaşılmazlık mevcuttur. kontrol altına alamadıkları güce tapınma, ilahlaştırma ve zorda kaldıkları durumlarda ondan çare bekleme vardır.
bir süre sonra geçimlerini topraktan sağladıkları için toprağa tapmayı sürdürmüşlerdir.
gel zaman git zaman, insan beyninin gelişimi ve zekanın ilerlemesiyle ilah sistemi değişmiştir.
işin içine ölüm ve yaşamdan vazgeçememezlikte girince biyolojik olarak varlıklarının sonlanması durumunda bir şekilde 2. bir hayat olması fikri mantıklı gelmiş ve bunu da inançlarına eklemişlerdir.

insanlık var olduğu sürece inanç biçimi ve tanrı kavramı, şekil ve metodu değişerek devam edecektir.
çünkü her insan ölümü, bizden öncekiler gibi kabullenemeyecek, bir şekilde başka boyutlarda yaşamın devamlılığını sağlayacak sistemler olduğuna inanacak, çaresizliğinde ve elinden bir şey gelmediği her durumda bir ulaşılmaza sığınma güdüsüyle muhtaçlığının doyumunu inancıyla dolduracaktır.

inanmak; en ilkel ihtiyaçlarımızdan biri olan inanma ihtiyacını karşılamaya devam edecektir.
Tanrıya selam yola devam.