bugün

başlık ve entry lerin doğru olma zorunluluğu

efendim çaylak olurken keşfettiğim durum. (aman keşfettiğim dedim de subjektif değil bütün sözlüğü ilgilendiriyor bu konu, ben yeni anladım) formatta böyle bir zorunluluk yokken moderasyonun (tahminimce kendiliğinden) çıkardığı bir kuraldır.
zira öğrendim ki, sözlükte "varsayımsal" başlıklar açılamıyormuş, böyle başlıkları açmak yasakmış. bu durum göz önünde bulundurulduğunda;

(ara: *olasılığı)
(ara: *ihtimali)

(bkz: papa nın ibne olma olasılığı) [buna hiçbir şey demiyorum, islamiyete gelince din bekçiliği yapanlar, "saygı" diyenler, akşam 11 civarında* uyuyorlar herhalde]

işte bu başlıkların hepsinin silinmesi gerekir. başkasının başlığını örnek vermiyeyim silinirse üstüme kalmasın kendi başlıklarımdan birini örnek vereyim buyrun (bkz: gazetecilerin porno tutkunu olma ihtimali)

şimdi oraya da yazmışım elimde bazı veriler var, evet. ama bu bilginin doğruluğu kanıtlanabilir mi? hayır!!! o zaman bu başlık neden duruyor?

hadi bunlarda "ihtimali" ve "olasılığı" kelimeleriyle zaten bir kıvırma payı bırakılmış, annenin sözlük yazarı olması başlığına ne demeli? (pulp fiction kusura bakmasın) var mı böyle bir şey? elimizde kesin bir bilgi var mı? hayır yok!! ben inanmıyorum lan kimsenin annesinin sözlükte yazar olduğuna, inandıramazsınız beni. e o zaman bu başlık neden duruyor?

hadi bunu da geçtim, gözüme ne çarptı bil bakalım. atatürk'ün yahudi olması şimdi biri ortaya böyle bir iddia atmış olabilir. ama doğru olup olmadığını biliyor muyuz? hayır!!! öğrenme şansımız var mı? şimdilik yok gibi gözüküyor, zira daha arşivlerde araştırmaya açılmamış belgeler mevcuttur ve oradan belki bir bilgi edinilebilir. ya da atatürk'ün birinci elden bir yazısını görmeden bu bilgi kesin olarak doğrudur diyebilir miyiz? gene hayır!!!

neysa daha fazla uğraşamıyacağım, anlatmak istediğim şudur ki; sözlükte binlerce "varsayımsal" başlık vardır, ayrıca bir başlığın kesin doğru, somut ve gerçek bilgi verme gibi bir zorunluluğu yoktur. hala formatı kavrayamayanlara selam ederim..

hee bir de kitap üzerinde hala çalışıyorum bunlar bana iyi işlenecek veriler veriyor, yakında basılacak inşallah..
(bkz: rica ederim kıcınızdan format uydurmayın)

edit : sol frame'de görünce aklıma geldi al bir tane daha sözlükçülerin dogum günleri ben şimdi o başlığa kendim için "25 ocak" yazsam kim bunun doğruluğunu araştıracak? kim bunun doğru olup olmadığına karar verecek? belki benim doğum günüm "8 nisan" ama ben manyağım, hasta ruhluyum, hep "25 ocak"ta doğmak istemiştim, öyle yazıyorum bunu kim nereden bilecek peki?