bugün

gecenin bir yarısı karnı kesilen hamile köpek

insanlıkla alakası bile olmayan, ne çeşit bi yaratık olduğuna anlam verilemeyen kansızlar tarafından öldürülmüş bi annedir. köpek olabilir ama annedir aynı zamanda.

videoyu izleyeyim dedim ama açıkçası yüreğim daraldı ve 1 dk kadar dayanabildim. film sahnesi olmasını, bunların gerçek olmamasını temenni ederdim. nasıl bir ruh halidir bi insana bu vahşiliği yaptıran? aklı almıyor insanın... o köpeğin bi insana nasıl bi zararı olabilir? karnında bebeği bile yaralanmış.

ya biz nasıl bi dünyada yaşar olduk? nasıl nefes alabiliyoruz bu kadar pisliğin içinde? ne kadar üzüldüm şu görüntüleri izleyince. yavrusu da yaralanmış, ağlıyor. bunu yapanlar sokaklarda elini kolunu sallaya sallaya diğer canlıların da canını yakacak. nasıl bi ruh hastalığı taşıyor olabilir diye düşünüyorum da bulamıyorum. yavru köpeğin feryatlarına ne desem, nasıl betimlesem bilemiyorum.

şunu bi hayvan yapmaz. hayvan diye hakaret ederiz kimi zaman ama soruyorum, şu nedir ya? kimseye zararı olmayan, hamile bi hayvana bunu yapan nedir peki? insan mı diyorduk?

insan olmak, doğuştan gelen bi özellik değil, olamaz. bazı çabalar sarf edilmesi gerekir. şu görüntüler üzerine yazılacak çok şey var ama ne diyeyim ki? neye yarayacak? birileri, birilerinin canını bir yerlerde yakıyor şuan. herkes vahşileşmiş. kime nasıl saldırsam ve canını yaksam peşinde.

yazık. çok yazık.
güncel Önemli Başlıklar