bugün

prehistorik 2

'92 yılında pentium 266 makinalarda programlanan ve sesindeki sorun dışında günümüzde hala xp altında rahatlıkla oynanabilen şahane bir platforum oyunu.

efendim oyunda karakterimiz göbekli bir mağara adamı. 11 bölümü olan oyunda son bölümü oynayabilmek için oyunu expert modunda başlatmanız ve bitirmeniz gerekir. zira 10. bölüme geldiğinizde "you did well but to enter, you must be an expert eater" şeklinde bir uyarıyla karşılaşırsınız ki yıkımla eşdeğer olabilir.

oyunda farklı bölümlerde ve bölümlerin farklı noktalarında yüzlerce bonus bulunmaktadır. tenis topundan radyoya kadar küçük ıvır zıvır bonuslar olabildiği gibi mc donaldstan buzdolabına kadar değeri 10.000 ile 100.000 puan arasında değişen büyük bonuslar da vardır. bonus ve puan toplamanın önemi şudur ki her 250.000 puan bir hak demektir ve özellikle son bölümlerde anlarsınız ki bu oyunda hak en değerli velinimetinizdir.

oyunda save yoktur, es kaza windowsa dönerseniz de çıkmış olursunuz, geçmiş ola.

bütün bölümlerin en sonunda bir lamba vardır ve bunu yakmak için de her bölümde gizli bir çakmak vardır. bunu alıp lambayı yakarak bölümü bitirebilirsiniz. (3. bölümde çakmak devin içinde ama korkmayın, zıplayıp alt tuşuna basarak kafaya vurunca tek vuruşta patlıyor)

bir can kaybettiğinizde çıkan kemikleri toplarsanız canı geri alabilirsiniz ama iki tarafa dağılan kemikleri toplamak her zaman o kadar kolay olmayabiliyor.

bölüme göre farklı canavarlar var, mesela karlı bölümlerde penguenler var ama hepsi tek vuruşta ölüyor. ayrıca kar fırtınasında ilerleyebilmek için alt tuşuna basarak ilerlemek gerekir.

oyundaki farklı levellerin nasıl geçileceğini en güzel youtubeda videolarda aratıp öğrenebilirsiniz, adamlar yememiş içmemiş, oynayıp koymuşlar nete.