bugün

falkland adaları

kimin keşfettiği konusunda kesin bir bilgi olmayan adalardır. ingilizlere göre ingiliz denizciler, arjantinlilere göre ispanyol denizciler keşfetmiştir. ama kesin olan şey, o adaya ilk yerleşenlerin ispanyollar olduğudur.

bir süre sonra ingilizler gelip yerleşmiştir. bu olayı adadaki ispanyollar işgal olarak algılandığından ingilizler adayı terk etmiştir. ispanyollar yine yayıla yayıla kalmıştır orda. sonra nedeni bilinmez * * ispanyollar bir kıyak yaparak adaya arjantinlilerin yerleşmelerini sağlamışlardır.

ada arjantin hükümeti sorumluluğuna verildikten sonra, arjantin hükümeti karasularını ihlal eden amerika gemilerine el koymuştur. bunun üzerine amerika savaş gemileri ve ingiliz keşif heyeti göndermiştir adaya. bu keşif heyeti adadaki arjantinlileri ortadan kaldırıp, kendi halkına vermiştir adayı.

petrol sahibi bir adadır aynı zamanda. bunun yüzünden arjantin-ingiltere arasında savaş yaşanmıştır. (bkz: falkland savaşı)

şu an adayı ingiltere sömürmektedir, ay pardon yönetmektedir. halkın çoğu ingiliz asıllıdır, resmi dili tahmin edildiği üzere ingilizcedir.