bugün

yasanmis en buyuk rezillik

istanbulda rutin yaşamdan bi anlık çıkalım diyip plan yaptık akşama kafa dağıtmaya gidecektik.
dedik herzamanki gibi sakin bi ortam seçelim demlenelim. küçük beyogluna gitmeye karar verdik. istiklalden yürürken kısa süreli biyere uğradım,döndüğümde 3 bayanla muhabbet ediyodu bizim çocuk. meğersem arkadaşlarıymış..
kafalarının tepesinde ''biz meleğiz''diye bağıran taçlardan takmış 3 kişilik topluluk çok enerjikti.. gruba dahil oldular beraber kafa patlatıcak bi ortam seçtiler mecbur oraya gitmek zorunda kaldık.
tanışmıştık. kızların üçüde ''lastik'' bölümünde okuyolarmış. şaka değil gerçekten öyle bi bölümün varlığından o an haberim oldu. bozuntuya vermedim. bende bana sorulan soruları ''hı hı,evet,tabi tabi'' gibi nidalarla yanıtlıyodum. kısa süreli soru cevaptan sonra suskunlugumu korumustum.
muhabbet genelde benim dışımda dönüyor, yanyana yürüyen grubumuz dolambaçlı yollardan mekana varıyordu.
nihayetinde girdik mekana yer bilmecesinide çözmüşken içecekleri söyledik. pek muhabbete katılmıyodum daha dogrusu katılamıyordum.
olacakları sezmiş gibiydim..
içkiler geldi gitti derken alkolün rahatlığıyla biraz olsun rahatlamış, masadaki fırtınalı muhabbetin içinde bulmuştum kendimi. herşey güzeldi, lastikçilerle 20 yıllık arkadaşmış gibi sohbetler dönüyordu. içkiler bitmeden söyleniyodu. müzik arasıra kalkıp oyanayan lastikçilerin masaya vermiş oldugu ''süper eğleniyoruz enerjiğiz'' havası falan, gayet güzeldi.
lastikçinin biriyle koyu muhabbete girmiştim, seviyeli güzel bi konuşma oluyodu. sesli ortamında desteğiyle sesimizi duyurmak için birbirimize girmişcesine konuşuyorduk.
kafamı çevirdim içkiden yudumlıyacaktımki benim arkadaşın elini gördüm biramın üzerinde. sigara elinde ''kül dökerim valla'' dermişcesine cocukça hareketleriyle pis pis sırıtıyordu. (ee lastikçilerle aynı üniversitede okuyan kendisiydi rahat olacaktı tabi.. hem muzurum, yeri geldiğindede çok agır başlıyım otorsitesini kurmuştu kızların üzerinde)
''çocuklaşma lan'' dedim sigarasına işaret parmağımla vurdum...alkolünde vermiş etkiden dolayı biraz fazla vurmuştum sanırım..
işte o anda zaman yavaşladı, ortamdaki müzik sesi kesildi sanki... kalp atışlarımı duyuyodum sadece.... vurdugum sigaranın ucundaki yanan şeysi karşıdaki lastikçiye dogru dağıla dağıla gitmekteydi.... ve bi anda zaman eski haline döndü.sigaranın yanan şeysi kızın dörtbir yanına değip yakmıştı. kendiside şoktaydı.şöyle bi gözleri ve agzı açık salak bi tiple 15 saniye kadar şokladı..masada bi sessizlik..bendede sessizlik vardı ama sıçtığım içindi.
bi anda bunların grubu toparlayan anaç lastikçi ''napiyosun sen ya''diye bi çıkışta bulundu.bizim arkadaş kafası güzel oldugu için ''telaşa mahal yok ''dermişcesine agır agır peçeteyle yanan yerleri silmeye çalıştı salak. ne alakaysa..
benim cevabım kısa ve özdü ''şey pardon''.. o anda oradan uçarak uzaklaşmak istedim.. veya ışınlanmak..
fırtınalı ortam bozulmuştu.. soguk bi hava hakimdi. bende sessizliğime sessizlik katmış yan tarafa dönmüş çalan grubumu suçlu bi yüz ifadesiyle seyredip içkimi içiyodum.. sıçmıştım ortamın agzına.
10 dakka böyle devam etti daha sonra üstü yanan lastikçiye ''konuşabilirmiyiz'' dedim ve konuştuk. biçok defa özürdiledim.biyerinin yanmadıgını ama korktugunu söyledi bana. bikez daha özürdiledim. gülüştük..
herşey eskiye dönmüştü. ben yine sessizdim çeşitli mimiklerle masaya eşlik ediyodum..
masadakiler bi anda bana özel bi ilgi göstermeye başladılar, dansa kaldırmaya çalışmalar falan, ''gül hadi yaa'' demeler falan..anlam veremedim..
yaktığım her sigarada masadakiler tedirgin olsada ben ''yakarım bak'' gibi aptal esprilerle yaşanan felaketi geçiştirmeye çalışıyodum.onlarda gülüyolardı..
unutulmuştu..
çıktık mekandan..
evin yoluna doğru koyulmuştuk.. dağınık bi şekilde ilerliyoduk ki o anda yakıtıgım lastikçi koluma girdi!
şaşırdım bi an..böyle samimi olucak bişey geçmemişti aramızda.. kafam güzel oldugundan koluma baktım bi ''ha iyi ozaman''dermişcesine devam ettim...
anaç lasitkçi arkadaşına ''napiyosun kızım'' dermişcesine baktı.. bozulsada engel olamadı salak.olamayacaktıda..
taksiye binene kadar lafladık,soru cevap yaptık,fotoğraflar çekildik.. hayat daha güzel geldi bi an..
o durumda bile felsefe yapmak istedim ''bak işte kızın canını yaktım,tuttu koluma girdi gayette sıcak kanlı bana karşı,demekki sevilmek için can yakmak lazım ''diye aklımdan geçsede hemen vazgeçtim'' yok abi yapma, içinde bulundugun duruma bak siktr et'' diyerek kovdum içimdeki felsefi düşünceleri..
muhabbetin şekli değişmişti.. tatlıya bağlanmıştı herşey.. mutluydum.. nerden nereye..


al2 = 3 korner 1 elham