bugün

che guevara nın sırt çantasından nutuk çıkması

bu ülkenin kürtçü Gomanistleri öyle bir ikon haline getirdi ki Che'yi Türk insanı onu bu kürtçü komunistlerin elinde bayrak olarak gördükçe akıllarına Che'nin ülkesi için neler yaptığı değil meydanları, okulları terorize eden Türklük adına kutsal olan ne varsa saldıran Dini değerlerin hepsini aşağılayan ülkem kürtçü komunistleri gibi sanmaya başladı.

Che'nin çantasından nutuk çıkmış. Sanmıyorum çıktığını lakin Atatürk, Emperyalizmin altında ezilmiş bir dünyanın gerçek manada özgürlük meşalesiydi. Günümüzün bu kürtçü komunistleri Atatürk'ün anti-emperyalist olmadığından bahsederler lakin Büyük Komunist lider mirseyit Sultan galiyev Atatürk'ün ne kadar büyük ve doğu halkları için nasıl bir umut olduğundan uzun uzun bahseder . Galiyev kim mi? Yurdumda komunistçilik oynayanların aksine ekim devriminin gerçek mimarlarından ve bu devrimin gittiği uçurumu gördüğü için, başlangıcında vad ettiği idealleri korumaya çalıştığı için Stalin tarafından şehit edilen büyük liderdir. Ama ülkemde hangi komunist ülkesi için yarar oldu ki Galiyevist komunistler ülkemde var olsun, olabilsin? Moda onu şehit eden stalinist olmak kimi zamanda daha da uzaklardan olan büyük bir devrim yapan halkını emperyalistlerin elinden kurtarn sonrasında daha beter zulüm yapan maoist olurlar.

Konuyu dağıtmadan söyleyeyim Che kendi kıtasının şartlarına göre Bağımsızlık savaşının büyük bir kahramanıdır. Onun o şartlara göre komunist olması hiçbir şeyi değiştirmez. Bunun yanında Aklı başında her anti-emperyalistin lider olarak kabul edeceği, örnek alacağı Atatürk'e de hayran olması atatürk'ü bilmiyorsa da bildiğinde hayran olabilme olasılığı yüksektir. Kaldı ki Nutuk bağımsızlık yolunda nasıl yol alınacağını söyleyen büyük bir siyasi strateji kitabıdır, barındırdığı telgraflar bile üzerlerinde çalışılması gereken büyük zekanın ürünüdür. Siyasetle veya da herhangi bir siyasi eğitimle alakası olmamış Che'nin örnek alabileceği yerler de çoktur.