bugün

yök ün katsayı kararını danıştay ın durdurması

çok doğru bir karardır.

sen çocuklara 4 sene teknik eğitim dışında hiçbir şey vermeyeceksin, ama o adam tüm bu imkanlardan faydalanıp doktor olacak, avukat olacak bilmem ne olacak. var mı öyle şey?

hiç kimse hiç kimseyi zorla meslek liselerine göndermiyor. oralara giden insanlar "ilerde turizm okurum." diyor, "mekatronik okurum." diyor. hepsi biliyor neyin ne olduğunu ve buna göre gidiyorlar.

anadolu lisesine giden adamlarsa bu meslekleri istemedikleri için gidiyorlar. şimdi sen bugün katsayıyı kaldırırsan anadolu lisesiyle meslek lisesi arasında ne fark kalacak? kim niçin anadolu lisesini tercih edecek? bir tarafta hem mesleki eğitim kazanıp "altın bilezik" gibi elinde tutmak ve bunun üstüne avukatlık gibi bir şey okumak varken hangi keriz çıkıp da anadolu lisesine gider ki?

hiçbir şeye gülmüyorum da, 2 senedir kamp yapan imam hatiplilerin haline gülüyorum. katsayının kalkacağı haberi alındığından beri 2 senedir kamplara çekilmişti imam hatipler, "büyük üniversitelerin büyük bölümlerini alın." emri gibi bir şeydi. göt gibi kaldılar şimd, oh olsun.