bugün

kürt açılımı

süreci bile, türkler ile kürtleri birbirine düşman yapmaya yetmiş icraat. etnik farklılıkları olanlar etnik milliyetçilik yapıyorlar, ben dahil. kafa olarak bölündük bile. pratiği ise ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

***

bir köy düşünün ki; elektriği olmasın. yapılan binlerce hizmet çağrısı sonuçsuz kalıyor ve devletin hizmet götürmeyeceğinin de farkına varılması ile birlikte el ele verilerek, köylüler kendi imkanlarıyla köylerine elektrik getirmeye çalışıyorlar. para toplayıp malzemeleri alıyorlar(elektrik direği, kablo, çimento vs) ve devlete çağrı yapıyorlar; her şey hazır, gelin bir tek bu işi bitirin, bağlayın elektriğimizi.

bir köy daha düşünün; elektrik yok, devlete çağrı yapıyor vatandaş. devlet o bölge hassasiyetini bildiği için topyekün gidiyor o bölgeye. güzergaha malzemeler bırakılıyor. işçiler çalışıyor fakat 1 günde bitmeyecek bir iş olduğunda mesai bitimi malzemeleri yerinde bırakıp istirahate çekiliyorlar. hizmet için götürülmüş olan o malzemeler bölge halkı tarafında yağmalanıyor. sonra da şu zırvayı duyuyoruz; "devlet bize bakmıyor".

ilk verdiğim örnek bir rize köyünden. ikincisi ise muş'tan.

***

devlet gözlerini açıp size adam akıllı bir baksa; yemiş olduğunuz milletin hakkını gırtlağınızdan söküp alır. cebinizden çıkmayan vergilerle dahi size getirilen hizmeti bile istismar ediyorsanız eğer; kusura bakmayın ama sizden adam olmaz.

ben diyarbakır'da kullanılan kaçak elektriğin parasını ödemek istemiyorum arkadaş. sesinizi kesin artık.
güncel Önemli Başlıklar