bugün

doğu akdeniz üniversitesi

3 sene boyunca yaşamımı kıbrısta geçirme sebebim. yatay geçiş ile kurtuldum 1 sene önce.
herkez şunu söyler -eğitimi iyi fakat bla bla bla- öncelikle eğitimi iyi sayılır fakat mühendislik bölümleri için konuşucak olursak, eğitim tek başına yetersiz ve ezber bilgiden başka bir anlama gelmez. işin içinde pratikde olmalı.
şimdi bana söyleyin, kıbrısta uygulama yapabiliceğiniz hangi kurum var?
hangi fabrikada ergonomik bir tasarım görebilir, bitirme projesi yapabilir, planlamayı izleyip, en azından uygulamalı bir ödevinizi yapabilirsiniz?

türkiyede kralı mı yapılıyor derseniz fabrikanın havasını solumanız bile avantajdır.

kimse kimseyi kandırmasın daü'ye gidiş sebebi zorunluluklardır. bundandır bir çoğu bitiremez, bundandır 10 seneden fazla zamandır okuyan insanlarla tanışırsınız.

her şeyin pahalı olduğu, 1 yıl öncesindeki en ucuz köprü altı tabirli yemeğe 6 tl verdiğinizi, uçakta yer bulmak için stres yapıp bir dünya para harcadığınızı düşünün. okulun kafasına göre para birimleri değiştirme gibi bir dalavereyle zam yapabiliceğini düşünün ki yapmıştır. araba alıcak gücünüz yoksa, taksiye binmek zorunda olduğunuzu düşünün.

yüzde 50 bursunuz bile olsa türkiye'de ki her özel okullarla (ailenizin yanında iseniz) aynı maliyette okursunuz.
eğer hiç bursunuz yoksa gidin bilkent'e, sabancı'ya hiç düşünmeyin.

türkiyede iş başvurusu yaparken, antalya akdeniz üniversitesi sanan ve bunu açıklamak için uğraşmak zorunda kaldığınız insanlarla karşılaşmazsınız en azından.

kötü okul değil ama daha az maliyetlide değil, gidin ailenizin yanında okuyun paşa paşa en kral özel okulda, hapisanede gibi hissetmek istiyorsanız o ayrı, ama daha ucuz diye kendinizi hiç kandırmayın.
güncel Önemli Başlıklar