bugün

kuran ın hiç bozulmamış olması

kuran´in bozulup bozulmamis olmasi konusunda yapilan tüm yorumlari bir cirpida bertaraf edecek kesin kanitlar mevcuttur.

konu hakkinda ters manada yapilan tüm yorum ve faraziyeler gecersizdir.

kuran degistirilmemistir.

meshur taskent kuran´i, sahabenin bizzat peygamberin huzurunda hazirladiklari 10-15 nüshadan birisidir. bu nüshalardan birisi taskent´e gönderilmistir. o nüsha bugün topkapi sarayinda kutsal emanetler arasindadir. o kuran´la bugünkü kuranlar arasinda harf ve noktalama bazinda bile, hicbir degisiklik yoktur.

o yüzden bu konuda ters görüs ve düsüncelere sahip olmak mümkün degildir. tevrat ve incil kayiptir, o kitaplarin orijinali mevcut degildir. kuran´sa indigi andan itibaren yaziyla kayit altina alinmis, ayrica pekcok kisi tarafindan ezberlenmistir. ezberleme olayi da bir sekil kayit altina almaktir. bircok kisinin kuran´in ayni yerini yanlis hatirlayabilecegi varsayimi kabul edilemez ise, hafizlik, hafizlar ayni mekanda bulustuklari zaman zihinlerde yanlis teskil etmis pasajlarin düzeltilmesine yarayacaktir. o bakimdan mesela 100 kisinin ayni seyi yanlis hatirlayamacagi tezine göre, bircok kisinin ayni seyi ezberlemesi o seyi kayit altina almis olur.

kuran bircok sekilde hafizlamak ve yazmak kaydiyla kayit altina alindigindan, ve orijinal kayitlar günümüzde hala mevcut olduklarindan, kuran´in degistirilmis olup olmadigi ile ilgili yorumlara yer kalmamis olmaktadir. bu konudaki görüs kesindir ve tektir.

kuran degistirilmemistir!!!

taskent kuran´inin diger nüshalarindan birisi de kahire´dedir. ve bu kuran´da istanbul´dakiyle tipatip aynidir. ve o nüsha da bizzat peygamberin huzurunda hazirlanmistir.